​Завршене Игре у Токију -нека се спреми Париз за три године

​Завршене Игре у Токију -нека се спреми Париз за три године

На највећем светском спортском догађају, 32. Летњим олимпијским играма за медаље се надметало више од 11.000 спортиста, међу којима је било и 86 спортиста из Олимпијског тима Србије.

Олимпијске игре које су први пут у историји померене због пандемије корона вируса, одржане су годину дана касније од предвиђеног датума и то под најчуднијим околностма икада. Спортским надметањима први пут на жалост није било публике којој је у јеку пандемије било забрањено присуство такмичењима.

Српски спортисти још једном су обрадовали нацију и оборили су рекорд са Игара у Рију, Олимпијски тим Србије освојио је девет одличја и тако за једну медаљу надмашили учинак из Бразила 2016. године.

Злато су освојиле Милица Мандић у теквондоу, Јована Прековић у каратеу, док су српски ватерполисти одбранили трон освојен у Рио де Жанеиру 2016 године. Дамир Микец (стрељаштво) се из Токија вратио са сребром око врата. Одбојкашице су донеле пето бронзано одличје а уз њих српску спортску јавност обрадовали су наши трофејни репрезентативци, Тијана Богдановић (теквондо), рвач Зураб Датунашвилији, стрелац Миленко Себић као и репрезентација у баскету 3x3.

Наредне Олимпијске игре почињу за 1.083 дана у Паризу.

Сличне вести
Последње вести