Вујко: Велики дан за Звезду и за српски џудо

Вујко: Велики дан за Звезду и за српски џудо

Џудисти Црвене звезде у Србији али и широм света познати су као шампионски клуб. Трофејна црвено бела џудо породица од данас је богатија за новог члана у категорији до 81 килограма. Грузијац Зебеда Реквиашвили, нови је џудиста тима из Љутице Богдана.

-Данас је велики дан за Звезду и за српски џудо. Џудо клуб Црвена звезда добио је значајно појачање, Забеду Реквиашвилија, који се такмичи у категорији до 81 килограма. Наш клуб је већ годинама у самом врху Европе и ово је један од корака ка нашем циљу а то је освајање Лиге шампиона. До сада смо две сезоне у низу били трећи у Европи. Сада је наш циљ да будемо први, да још једном докажемо континуитет врхунских резултата и да то није пука случајност, већ да смо заиста најбољи -рекао је Стојан Вујко, председник Управног одбора ЏК Црвена звезда.

Да су врхунска остварења џудиста Звезде како у појединачној тако и у екипној конкуренцији резултат системског рада најбоље говоре резултати. Само у Лиги шампиона Звездин тим је већ две године освајач бронзане медаље. Присетимо се и 2014. трећег места у Лиги Европе као и вицешампионско звање освојено у Београду 2016. на Европском клупском првенству.

-Наша је жеља да освојимо шампионски пехар а ова генерација има квалитет и подршку да оствари и овај циљ истакао је Стојан Вујко. - Још једном бих пожелео добродошлицу нашем новом члану, који је дошао у нашу трофејну џудо породицу Црвена Звезда.

Зебеда Реквиашвили, нови је члан црвено белог трофејног тима из Љутице Бодана.

-Желим да захвалим целом тиму на подршци. Знам да морам да останем шампион. Свиђа ми се Београд. Први пут сам био у вашем граду 2007, када се одржавао ЕЈОФ. За мене је то био значајан тренутак, пошто смо освојили злато, па ми је и Београд остао у лепом сећању. Већ дуго знам Немању, добри смо другари. Ваш менталитет је сличан нашем и веома сам срећан што сам овде и део тима Црвене звезде. Циљ нам је да у Лиги шампиона после бронзе освојимо злато истакао је Зебеда Реквиашвили

Сличне вести
Последње вести