Вујко: Андреа хвала што си део Звездине породице

Вујко: Андреа хвала што си део Звездине породице

Српски џудо и у 2021. бележи изузетне спортске успехе. На адресу националног савеза, стигло је још једноизузетно важно признање од Европске џудо уније. Андреа Стојадинов проглашена је за најуспешнију такмичарку Европе у конкуренцији јуниорки.

У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, у седишту компаније Милленниум Теам у Београду, чији је Стојан Вујко генерални директор и која је више од деценије спонзор трофејног Звездиног тима, у најјужем кругу и поштујући све мере Кризног штаба и Владе Србије у спречавању пандемије вируса ЦОВИД 19,прослављена је Андреина титулу најуспешније џудисткиње Европе у конкуренцији јуниора.

Стојан Вујко, председник Управног одбора Џудо клуба Црвена звезда уручио је престижно признање младој и трофејној репрезентативки Србије и узданици тима из Љутице Богдана.

-Ово је изузетно догађај за српски џудо. Наша Андреа Стојадинов је добила престижно признање Европске џудо уније за најбољу јуниорку у 2020 години. Својим резултатима у 2020. али и у 2021. Андреа је јасно показала да се посвећеним, преданим радом долази доуспеха. Хвала Андреи, њеној породици која је увек уз њу, брату који је жртвовао своју каријеру и који стално тренира са њом, као и целомЏудо тиму Звезде- истакао је Стојан Вујко председник Управног одбора ЏК Црвена звезда.

Као лауреат признања Европске џудо уније за најбољу такмичарку- јуниоркуЕвропе за 2020, Андреа Стојадинов се уписала у међународну спортску историју.

-Ово је признање за дугогодишњи рад, и залужује много већи догађај, много више људи. Ситуација са падемијом је таква да ћемо овог пута признање уручити у кругу породице. Ово признање је и још једна потврда да је Џудо клубЦрвена звезда у врху европског џудоа. Андреа, хвала што си део наше породице -закључио је Стојан Вујко.

Име Андрее Стојадинов остаће уписано у историји српског спорта јер је прва такмичарка из наше земље која је добила ово важно признање од стране Европске џудо уније.

У години за нама Андреа Стојадинов за својеврсни подвиг јер је у року од месец дана освојила три медаље на европским првенствима. Стојадинов сепочетком новембра 2020. окитила златом на Европском првенству за јуниоре у Поречу, да би после само пет дана око врата ставила и бронзу на Европском првенству за млађе сениоре (Пореч). Као круна дошло је и вицешампионско звање са Европског првенства за сениоре одржаног у Прагу крајем 11 месеца 2020. Управо ови резултати номиновали су нашу Андреу да специјално признање Олимпијског комитета Србије за 2020. годину оде у руке Андрее Стојадинов.

Уз европске медаље Андреа се може похвалити и бронзом са Гран Слема у Будимпешти 2020. За врхунске резултате Звездина узданица побринула се и у овој 2021. и то бронзама са Гран слема у Ташкенту и Тел Авиву.

-Мислим да људи не схватају колико ово признање значи. Оно је доказ нама колико се жртвујемо. Знамо колико је било тешко прошле године кад је била корона, и из свега изаћи јачи много значи. Желим да се захвалим породици, брату, тренерима Немањи Николићу и Андрији Ђуришићу, кондиционом тренереу Горану Поповићу. Никада нисмо престајали да тренирамо, направили смо разлику и то се види. Захвалила бих се и Управи која је све време била уз мене, преседницима Стојану Вујку и Ивану Бошњаку. Велико хвала и Ивану Тодорову, председники Џудо савеза Србије, са којим сам стално на вези, који све прати и са којим увек разговарам пре и после такмичења. Људи само виде крајњи резултат, борбу од пар минута, али не виде цео тим који стоји иза мене и који је заслужан за резултате једнако као ја истакла је власница ласкаве титуле најбоље џудискиње Европе, Андреа Стојадинов. 

Сличне вести
Последње вести