Врхунски резултати модерне организације -Атанасов изабран за директора Савеза

Врхунски резултати модерне организације -Атанасов изабран за директора Савеза

Редовно заседање Скупштине Џудо савеза Србије одржано је у просторијама Факултета за спорт „Универзитет- Унион Никола Тесла“. Чланови Скупштине њих 25 (укупан број чланова Скупштине ЏСС износи 27 чланова) једногласно су усвојили дневни ред предвиђен за заседање.

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије детаљно је информисао чланове Скупштине о активностима предузетим између две седнице. У фокусу су пре свега били врхунски резултати остварени у свим узрастним категоријама а пре свега светска и европска сениорска титула Немање Мајдова и Александра Кукоља. Председник Иван Тодоров детаљно је известио чланове Скупштине о акцијама Савеза по питању маркетинга и новим члановима пула спонзора који ће са ЏС Србије бити на путу за Токио 2020. Такође још једном је истакнута значајна донација Владе Јапана, Џудо савезу Србије, која је први пут коришчена за одржавање Светског купа у Београду ове године.

Сви чланови Скупштине, једногласно су гласали по свим тачкама усвојеног дневног реда седнице и то: Избор комисије за верификацију мандата чланова Скупштине, Извештај комисије за верификацију мандата чланова Скупштине, усвајање дневног реда, избор записничара и два члана за оверу засписника, усвајање записника са претходне седнице Скупштине ЏСС, сувајање изнема и допуна Статута ЏСС, верификација мандата новим члановима УО ЏСС.

Чланови Скупштине једногласно су усвојили предлог Милована Братића, председника Управног одбора Џудо савеза Србије, за избор Драгана Атанасова на место директора Џудо савеза Србије.

-Задовољан сам како је протекла Скупштина. Донели смо веома важне одлуке. Модернизовали смо наш Статут, јер се Савез из године у годину шири, постижемо све боље резултате. Наша организација треба да прати тај развој и тренд. Организујемо Светски куп, кандидоваћемо се за велика такмичења. Овом приликом бих честитао избор на место директора Џудо савеза Србије доценту доктору Драгану Атанасову. Надам се да ће дати свој допринос да добре резултате прати добра организација. Честитам свим члановима Скупштине, свим клубовима, њиховим тренерима на изузетним резултатима које су постигли ове године. Могу бити поносан када је реч о раду, о односу према Савезу, према националном тиму и постигнутим резултатима истакао је Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије

Да је српска џудо породица дише и функционише као једна најбоље говори и чињеницу да је Скупштина Џудо савеза Србије једносгласно изгласала и указала поверење Драгану Атанасову који ће у Савезу обављати функцију директора.

- Утисци су одлични, одлука је донета једногласно. Сама измена Статута доноси много новина и промена. Људи се промена највише плаше, а то је нормално. Ипак, на крају се показало да су спремни на нове кораке и нове идеје. Важно је да ми сви заједно урадимо оно за шта смо овде -да омогућимо нашим спортистима да имају несметане припреме, учешће на такмичењима, да им будемо подршка. У наредном периоду имаћу улогу везног играча, који ће покушати да активира неке делове џудо спорта које до сад нисмо имали, као што је први Ката семинар у Нишу, одржан пре две недеље. Председник Тодоров је рекао да смо отворили и поље војно-полицијског спорта, али када је реч о спонзорству и сарадњи са Светском и Европском џудо федерацијом. То значи да ће бити укључено много људи. Важно је да су сви са којима смо до сада разговарали, који су били укључени у досадашњи рад, веома мотивисани и желе да помогну. Још једном бих захвалио господину Братићу, председнику Управног одбора, који ме је предложио, а посебно господину Тодорову, председнику Скупштине и Савеза, без кога ове једногласности не би било-истакао је у изјави за наш сајт Драган Атанасов.

Да је процес модернизације успешне српске џудо породице већ у току најбоље говоре врхунски резултати на свим пољима.

- Имао сам много искустава са другим федерацијама и знам колико је тешко тако нешто спровести у дело. Појаснили смо наш програм од почетка до краја, како желимо да урадимо. Резултати се виде. Видеће се и у будућности. Надам се да никог нећу разочарати, да ћемо заузети позицију која нам припада - позицију респектабилног спорта. Наши спортисти су ове године доказали освајањем 15 светских и европских медаља да смо у врху. Уз подршку Министарства омладине и спорта, која је неоспорна, уз подршку Олимпијског комитета, Покрајинског секретаријата за спорт и локалних самоуправа, мислим да ћемо направити велики и добар посао за џудо. То је наша мисија, за то смо се школовали, волимо џудо. Захваљујем се Радио телевизији Панчево која нас је пратила до сада и који ће нас пратити у промоцији нашег спорта широм земље. Медијска пажња нам је веома важна. Надам се да ћемо анимирати и друге медије да нас прате на овај начин, начин који је прави за нас. Имамо идеја и када је о томе реч закључио је Драган Атанасов. 

Сличне вести
Последње вести