Година изузетних резултата Џудо савеза Србије

Година изузетних резултата Џудо савеза Србије

Година изузетно успешних спортских резултата Џудо савеза Србије као и врхунских достигнућа на организационом плану обележила је ову 2023. Сумирање урађеног, како и доликује обележено је радно, редовном седницом Скупштине. 

У свечаној сали СЦ Шумице, одличној атмосфери и у присуству делегата Скупштине Џудо савеза Србије једногласно су усвојени записник са претходне седнице, извештај о раду за протеклу годину, извештај надзорног одбора као и усвајање финансијских извештаја за 2022. као и измене и допуне Статута. Џудо савез Србије добио је и потпредседника, Стојана Вујка, првог човека Џудо клуба Црвена звезда и председника Скупштине СД Цревна звезда, који је на ову функцију изабран једногласно. 

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије пред делегатима није крио задовољство оствареним резултатима у овој 2023. години. 

-Желим да честитам свим клубовима у Србији јер не може да се прави јак савез без јаких клубова. Још једном смо показали да из године у годину напредујемо, а о томе говори број освојених медаља на светским и европским такмичењима. Захвалио бих се свима који су учествовали у организацији Лиге шампиона јер смо за организацију овог такмичења добили одличне оцене. Посебно бих истакао број олимпијских норми које имамо -рекао је Иван Тодоров, први човек Џудо савеза Србије. 

О врхунским резултатима на међународној сцени у клупској конкуренцији Тодоров каже: 

-Желим да честитам ОЏК Београду који је био први у Европи, као и Џудо клубу Црвена звезда који је била трећа и тиме освојила седми трофеј у претходних дванаест година. Честитао бих и женским клубовима, Џудо клубу Пролетер из Зрењанина и Џудо клубу Црвена звезда у женској конкуренцији који су били пети. То представља још један одговоран однос јер заиста имамо улагања и у мушки и у женски спорт. Уверен сам и надам се да ће следеће године женски спорт да претекне мушки. Заиста бих волео да нам девојке буду боље. 

У наредној, 2024. години спортисте очекује највећи светски спортски догађај, Олимпијске игре. 

-Од свих осам спортиста који имају норму, желео бих да више њих остваре своје снове и да нас обрадују олимпијском медаљом. Практично после Монтреала 76 - те и Москве 80 - те године били смо без олимпијске медаље без обзира што смо били редовни учесници Олимпијских игара. Приоритет за нас, следеће године поред Игара, биће и неколико пројеката. Пре свега то је додатни развој инклузивног џудоа али и иницијатива турнира пријатељстава са свим земљама у окружењу. Стартујемо наравно традиционално са Мађарском јер је то земља са којом имамо најбоље дипломатске односе. Следеће године у Београду биће одржан први „Турнир српско - мађарског пријатељства“ где очекујемо 500 деце из Србије и 500 из Мађарске, док ће у 2025. организатор овог такмичења бити Џудо савез наших северних суседа. Настављамо традицију и шаљемо поруку пријатељства кроз џудо. Наша деца узраста од 10 до 14 година развијају пријатељства између наших земаља -закључио је Иван Тодоров. 

Да је Џудо савез Србије организација која сваке сезоне лествицу успеха помера навише, најбоље говоре остварени резултати. 

- Заиста сјајна и успешна година рекао је Милован Братић, председник УО Џудо савеза Србије. - У јануару смо кренули великим интензитетом, а завршила се врхунском организацијом Конгреса и Лиге шампиона и Скупштином. Протеклих дванаест месеци било успешно за српски џудо, у многим стварима смо показали да заиста вредимо и организацијски и такмичарски и у свим узрастним категоријама. На Европским и Светским првенствима освајали смо медаље што је заиста велики успех кадета, јуниора, сениора, млађих сениора и ветерана. То је стварно добар пут за наредну годину од које очекујемо да нас неко обрадује и олимпијском медаљом.  

Иако је српска џудо породица показала снагу како у резултатском тако и у организационом смислу, у Џудо савезу истичу да их прави изазови тек очекују. 

-Управо зато што су нам циљеви сваке године за корак изнад и ми смо нашу организацију зато тако поставили да долазе до изражаја свачије идеје. Показало се да су те идеје плодоносне и да дају резултате. Зато остављамо могућност свим оним ентузијастима, кажем ентузијастима јер њих има највише у џудоу, захваљујући којима и остварујемо ове резултате. Ти ентузијасти су у нашим клубовима, што свакако помаже у изградњи Џудо Савеза Србије-истакао је Милован Братић, председник УО Џудо савеза Србије.


Сличне вести
Последње вести