У Будимпешти одржан 69. редовни конгрес ЕЏУ

У Будимпешти одржан 69. редовни конгрес ЕЏУ

У Будимпешти је одржан 69. редовни конгрес Европске џудо уније, коме су присуствовали представници 47 држава чланица.

Џудо савез Србије на овом престижном догађају представљали су Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије и Милован Братић, председник УО ЏСС.

-Одушевљен сам да настављам да радим за џудо као председник Европске џудо уније. То је тежак рад коме су посвећени сви, федерације чланице, чланови Извршног комитета, чланови комисија, ЕЏУ тим, наши спонзори и партнери и који су заједно учинили Европу најјачим континентом. Поносан сам на професионализам који показују сви чланови наше европске џудо породице. Уверен сам да ћемо и на овом предстојећем такмичењу наставити са успесима као и у периоду који је пред нама- истакао је Сергеј Соловејцхик. Председник Европске џудо уније.

Специјални гост 69. редовног конгреса Европске џудо уније, био је први човек Светске џудо федерације Маријус Визер.

-Џудо је спорт који се данас изузетно високо котира. Уверен сам да ће уз ново партнерство са ЦНН-ом све нације и федерације имати нову шансу и могућности да задобију већи кредибилитет у очима политичара, Влада и спонзора у својим државама. Мислим да је ово важан корак напред, џудо ће бити један од топ спортова које ЦНН покрива заједно са Формулом 1, голфом, тенисом и бејзболом- рекао је Маријус Визер председник Светске џудо федерације.  

Сличне вести
Последње вести