​Црвено бели одлични на ГП у Будимпешти

​Црвено бели одлични на ГП у Будимпешти

Још један одличан викенд за џудисте Црвене звезде. Милица Николић ( до 48 кг) освојила је бронзано одличје на Гран прију у Будимпешти. На истом такмичењу Бојан Дошен ( до 81 кг) био је на корак до медаље док је наш млади трофејни репрезентативац Немања Мајдов у истој тежинској категорији остварио пласман на седмо место.

Гран при у престоници Мађарске, још једно такмичење у оквиру ИЈФ светског тура нашем клубу донело је још једно важно одличје, бронзу Милице Николић. Најбоља српска џудисткиња и актуелна европска шампионка (У23 ) одлично је почела учешће на ГП у престоници Мађарске. Лед је пробила победом над Мелани Клемент из Француске, које се љубитељи џудоа сећају и са Европског купа „Србија опена“ 2015. године када је и тријумфовала. Николићева је у потпуности прочитала узданицу триколора и на њазари победила у дуелу са трофејном француском јудоком. У другом мечу одлична Јапанка Енро Хироми нашла је решење за српску трофејну узданицу. Ипак у борби која је одличивала о носиоцу бронзаног одличја,Николићева је одмерила снаге са домаћом такмичарком, Реком Пуп. Николићева је још једном показала психичку стабилност и несумњиви квалитет.

--Задовољна сам резултатом. Увек прија када се са великог спортског такмичења вратите са медаљом. То је циљ коме тежите. То је оно зашто и тренирамо и спремамо се свакога дана у години -рекла је кроз осмех Милица Николић, репрезентативка Србије.

Бојан Дошен ( до 81 кг) на премијери ИЈФ тура у Будимпешти показао је да је створен за велика дела. Украјинца Богдана Зуска бацио је прво на јуко а затим меч закључио ипоном. Елемера Шока из Румуније избацио је из даљег тока такмичења бацањем за које је добио јуко. Француза Папе Ндаје савладао је у трећем дуелу на Гран прију у Будимпешти. Члана репрезентације триколора савладао је ипоном што Дошена одводи у полуфинале. Наредни противник Звездине узданице био је бронзани са ОИ, Рус Иван Нифтонов. Члан зборнаје прочитао је у овом мечу Дошена. Пораз га одводи у репасаж и борбу за бронзано одличје. На жалост, у првој борби за одличје на ГП, са домаћим џудистом Атилом Унгваријем, Бојан Дошен био је на корак од победничког постоља. Ипак, Дошен је несумњиво показао да на њега сасвим сигурно можемо рачунати у периоду који је пред нама. Бојан Дошен учешће на ГП у Будимпешти завршио је на петом месту.

Наш Немања Мајдов придружио се Николићевој и Дошену и тако још једном показао да је светска класа и да је само питање времена када ће нас опет обрадовати медаљом са великих међународних такмичења. У категорији до 81 килограма Немања Мајдов је у првом колу ипоном савладао Уругвајца Алаина Апрахаимана. У другом колу Пољака Радослава Кошчинског избацио је из даљег тока такмичења са два јукоа. У трећем колу одлични Немац Свен Мареш искористио је прилику и бацањем за јуко успео је да савлада нашег Немању и прође у даљи ток такмичења. У првом мечу репасажа Мајдов је за противника имао одлично расположеног домаћег борца Атилу Унгварија. Мађарски џудиста меч је решио ипоном, чиме је Немања Мајдов Гран при у Будимпешти завршио пласманом на седмо место. Бронзаним одличјем и пласманом на пето и седмо место џудисти Црвене звезде још једном су обрадовали све навијаче тима из Љутице Богдана. Честитке џудистима Црвене звезде на одличним резултатима на Гран прију у Будимпешти.  

Сличне вести
Последње вести