Светски шампион домаћин елити у Београду

Светски шампион домаћин елити у Београду

Традиционално крајем месеца септембра Београд постаје епицентар џудо спорта у Европи. Ове године у спортској хали Александар Николић, 23 и 24. септембра биће одржан Светски куп у џудоу за сениоре и сениорке. Такмичење под називом“ Европски џудо опен за мушкарце и жене“ Еуропеан Јудо Опен Мен & Њомен, одржава се у организацији Џудо савеза Србије и Џудо клуба Црвена звезда а под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије и града Београда.

Колико је тешко изборити се за место на планетарној џудо мапи сведочи и светски шампион Немања Мајдов, који с одушевљењем очекује десето јубиларно међународно такмичење у престоници.

-Година рада и труда Ивана Тодорова председника Џудо савеза Србије као и свих у нашој организацији показале су се као добитна комбинација јер ћемо овог викенда у Спортској хали Александар Николић угостити више од 300 такмичара из свих континената. Велику захвалност дугујемо пре свега држави и граду који су увек били уз нас, Министарству омладине и спорта и граду Београду. Уз њихову помоћ и подршку Џудо савез Србије успео је да буде стална тачка на џудо мапи, јер је ово је први пут да смо домаћини Светског купа, такмичење које је у врху такмичења под окриљем ИЈФ и ЕЈУ- рекао је Немања Мајдов, светски шампион, репрезентативац Србије и првотимац ЏК Црвена звезда.

Српски репрезентативац, млади Немања Мајдов још увек сумира утиске после освајања титуле првака света.

-Још увек звучи нестварно. Џудо тренира 27 милиона људи на планети а ја сам успео да у 21 години освојим светско злато. Ипак ако знате да то у овим годинама успева само Јапанцима, а ја сам уједно и први Србин коме је то пошло за руком и то у ситуацији кроз седам мечева што се такође не памти, онда је то заиста успех. То је оно зашта сам тренирао од шесте године свакога дана и чему смо били посвећени свих ових година. Посвећеност и подршка читаве наше организације и клуба, пре свега Ивана Тодорова, Ивана Бошњака и Стојана Вујка дали су златни резултат истакао је шампион света.

Врхунски џудо током два такмичарска дана у Спортској хали Александар Николић, шампион света посматраће са трибина.

-Предстојеће дане искористићу да у џудоу уживам али као гледалац. Радује ме да ће у Београду бити одлични борци а моји другови из репрезентације биће у прилици да одмере снаге са најбољима што је изузетно важно јер само на тај начин могу стећи преко потребно искуство. Српски џудо бележи врхунске резултате а наше је да наставимо да радимо и да на најбољи начин као и до сада представљамо нашу Србију у свету -закључио је Немања Мајдов.

Донација Владе Јапана

Европски џудо опен за мушкарце и жене -Светски куп у Београду биће одржан на новим борилиштима који су донација Владе Јапана.

-Велики допринос за Џудо савез Србије и мало је рећи колико смо сви срећни и захвални. То је прилика да наш спорт оствари континуитет врхунски резултата. Познато је да смо земља између осталих и талентованих спортиста. Подршка као што је донација Владе Јапана је прилика да на тим струњачама стасају неки нови шампиони рекао је Немања Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести