Словенка Тина Трстењак светска шампионка, Таканори Нагасе донео још једно злато за Јапан

Словенка Тина Трстењак светска шампионка, Таканори Нагасе донео још једно злато за Јапан

Словенка Тина ТРСТЕЊАК тријумфовала је у конкуренцији до 63 килограма и тако држави са јужне стране Алпа додала још једно вредно одличје у богатој џудо ризници. У конкуренцији дама надметало се 48 врхунских такмичарки. Трстењакова је сасвим сигурно на СП а потом и у финале, ушла решена да својој противници, Францускињи Детхронес АГБЕГНЕНОУ не дозволи да се други пут у низу окити светски златом. Видело се то у сваком моменту меча. Трстењакова је пласирала сеои-наге за њаза-ари. У оваквом тренутку Францускиња је требало да преузме ризик, али Цељанка је држала јак темпо без могућности да њена противница предузме било какву акцију. Убрзо је оцењена са јукоом за о-сото-гари. Трстењакова је наставила са притиском који није попуштао нити у једном сегменту меча. Агбегненоу је у најблаже речено изгледала неспособно да се отргне из стравичног пресинга Трстењакове. Златна медаља сасвим заслужено је око врата Тине Трстењак у категорији до 63 килограма.

Бронзане медаље освојиле су Јапанка Мико ТАСХИРО и Мункхзаја ТСЕДЕВСУРЕН (Монголија).

У мушкој конкуренцији до 81 килограма такмичило се 75 џудока. Привилегију да се боре за титулу светског шампиона изборили су Јапанац Таканори НАГАСЕ и златни са СП 2013 Француз Лоиц ПИЕТРИ. Нагасе, један од можда најдискретнијих чланова јапанског тима, био је концетрисан током читавог дана. Сасвим је сигурно да никако није желео да испусти шансу да се златним словима упише у књигу освајача светског трона. Замисао је спроведена ипоном -Нагасе осваја још једно златно одличје за Јапан.

Бронзана одличја освојили су Бразилац Вицтор ПЕНАЛБЕР и Сеунгсу Лее (Кореја).

Наш Немања Мајдов репрезетативац Србије у конкуренцији до 81 килограма изгубио је у првом колу од Мађара Сјболцса Кризсана. 

Сличне вести
Последње вести