​Састанак Олимпијског комитета Србије, Европске џудо уније и Џудо савеза Србије

​Састанак Олимпијског комитета Србије, Европске џудо уније и Џудо савеза Србије

У Олимпијској кући одржан је састанак највиших званичника Олимпијског комитета Србије, Европске џудо уније иЏудо савеза Србије. Жарко Зечевић, потпредседник ОКС и Ђорђе Vишацки, генерални секретар угостили су др Lасла Тота, председника Европске џудо уније, Симона Чабу председника Управног одбора Европске џудо уније, Ивана Тодорова, председника Џудо савеза Србије и проф. др Милована Братића, редседника Управног одбора Џудо савеза Србије.

Ђорђе Vишацки, генерални секретар ОКС на почетку састанка пожелео је добродошлицу делегацијама Европске џудо уније и Џудо савеза Србије. Том приликом, Vишацки је најпре изразио захвалност Европској џудо унији на снажној подршци коју годинама уназад пружа српским џудистима, истовремено истакавши висок степен сарадње који ОКС остварује са Џудо савезом Србије.

-Cиљ и Европске џудо уније и Олимпијског комитета Србије је освајање олимпијске медаље, будући да би то представљало круну посвећеног рада, ентузијазма и енергије који су уложени у овај процес дуги низ година. Vерујемо да су Олимпијске игре у Паризу право време да освојимо медаљу у џудоу. Тада ћемо осећати да смо заједно урадили нешто веома значајно за овај спорт у нашој земљи. Џудо је у Србији свакако веома успешан спорт, али нам недостаје та олимпијска медаља, због чега би било каква подршка по том питању за нас била веома корисна. Живимо тај сан, то је наш заједнички циљ – рекао је Ђорђе Vишацки.

Председник Европске џудо уније, др Lасло Тот најпре се захвалио на гостопримству и истакао да је његова посета Србији веома важна не само за Европску џудо унију, већ и за њега лично. Том приликом, Тот је похвалио рад Џудо савеза Србије и Олимпијског комитета Србије на развоју џудоа у Србији и обезбеђивању најбољих могућих услова за припреме и наступ врхунских спортиста на важним међународним такмичењима. Истакао је да је српски џудо веома успешан, да остварује изузетне резултате у свим узрасним категоријама, те да стога представља веома добар пример за друге државе.

На предлог председника Европске џудо уније, др Lасла Тота, на састанку је договорена иницијатива да се ИЈФ академија за тренере доведе у Србију и успостави као регионална џудо академија на српском језику. Овај програм може у великој мери допринети развоју спрског џудоа, будући да без високо квалификованих тренера нема врхунских резултата. Договорена је међусобна подршка за ову иницијативу, али је изражена и обострана спремност да се ради на многим другим важним темама, као што је едукација најмлађих о важности бављења спортом.

Након састанка, др Lасло Тот поделио је своје утиске са данашњег састанка:

-За мене је била велика част да посетим Олимпијски комитет Србије. Имали смо веома конструктиван састанак о развоју џудоа у Србији и о подршци Европске џудо уније. Одмах смо пронашли заједнички језик и имали смо веома леп разговор о програму који ћемо заједнички да спроведемо, да доведемо ИЈФ академију у Србију. Vолели бисмо да Србија и суседне државе могу да уче на српском језику, а овај програм је веома добар и за тренере и за национални џудо. 

Сличне вести
Последње вести