​Рекордно на Првом Звездином џудо фестивалу

​Рекордно на Првом Звездином џудо фестивалу

Дворана Спортског друштва Црвена звезда била је мала да прими све џудисте, учеснике Првог Звездиног џудо фестивала. Промоција олимпијског борилачког спорта у хали у Љутице Богдана на једном месту окупила је шампионска имена црвено беле породице. Од Ивана Тодорова некада трофејног репрезентативца наше земље сада председника УО СД Црвена звезда, до Милице Николић, европске шампионке, Немање Мајдова, двоструког јуниорског шампиона Старог континента, Страхиње Бунчића првака Европе као и комплетног првог тима ЏК Црвена звезда.

-Џудо клуб Црвена звезда броји више од 250 чланова. Кроз ову промоцију желимо да се што више деце укључи у џудо спорт. Познато је да је џудо спорт, вештина кроз коју ће стећи важна знања која ће им значити у животу. Најважније је да они тренирају да израсту у добре и квалитетне људе а уверени смо да ће неки од њих у будућности освојити и шампионска звања истакао је Иван Тодоров.

За одличну организацију Првог Звездиног џудо фестивала био је задужен проверен тим маркетинга СД Црвена звезда.

-Захваљујем се Зорану Аврамовићу, директору маркетинга Спортског друштва Црвена звезда на одличној организацији Звездиног џудо фестивала. Уједно ово је најбољи позив за све љубитеље нашег спорта да дођу следећег викенда, 8. и 9. октобра на Европски сениорски џудо куп. Очекујемо одличне пласмане наших такмичара. У децембру ћемо бити домаћини Купа шампиона када очекујемо да поновимо успех од пре две године када смо били трећи. Имајући у виду да ћемо се борити пред домаћом публиком уверени смо да можемо и више од тога -закључио је Иван Тодоров.

Европска шампионка Милица Николић није крила задовољство великим одзивом нових чланова црвено беле породице.

-Леп је осећај бити део ове велике манифестације. Прве кораке на татамију направила сам управо овде у Звезди. Поносна сам јер видим велики број наших младих џудиста али и нових чланова који ће тренирати овде са нама у Љутице Богдана. Срећна сам јер могу да будем узор свим овим младим џудистима, да сутра, они буду и бољи од мене рекла је европска шампионка Милица Николић.

Млади џудисти утркивали су се да одмере снаге са Немањом Мајдовим, двоструким европским шампионом и чланом ЏК Црвена звезда.

-Прави спектакл, велика промоција и значајан догађај за џудо и спорт у Србији. Црвена звезда је велика породица која ствара шампионе. Деца су имала могућност да тренирају и бацају праве прваке Еврпопе. Кроз Звездин џудо фестивал намера је била да их мотивишемо. Да младим такмичарима и новим члановима покажемо да је уколико се труде и тренирају све могуће. Џудо је предиван спорт. Развија дух и тело и учи вас да будете најјачи када је најпотребније. Можете остварити снове ако верујете у њих-закључио је Немања Мајдов, трофејни репрезентативац Србије.

Џудо председнички спорт

Гости првог Звездиног џудо фестивала били су и представници Руског центра за науку и културу у Србији.

-Одушевљени смо идејом и организацијом манифестације. Истакао бих да је џудо у Русији председнички спорт . Желим да изразим одличне пријатељске односе између наших земаља, Русије и Србије такође и у оквиру сарадње у џудоу. Додао бих да имамо одличну сарадњу са Црвеном звездом и уверен сам да ће наши односи ићи само узлазном путањом. Надам се да ћемо заједно организовати још овако лепих манифестација, промоције спорта не само у Србији већ и заједнички и у Русији рекао је Василиј Галактионов, заменик директора Руског центра за науку и културу у Србији.

Организација за 10

Идеја о Фестивалу џудоа у Београду потекла је у срцу СД Црвена звезда, делу маркетинга који се брине и организује све активности црвено беле породице.

-Сама идеја да имамо џудо у Београду, почела у дворани Спортског друштва Црвена звезда. Задовољни смо да је Први Звездин фестивал џудоа протекао одлично уз европске шампионе као што су Милица Николић, Немања Мајдов и Страхиња Бунчић . Млади џудисти и нови чланови имали су јединствену прилику да одмере снаге са шампионима, најпознатијим џудистима Србије рекао је Зоран Аврамовић, директор маркетинга СД Црвена звезда и додао- У Црвеној звезди има знања и воље да се ради, са најмлађима. Порука најмлађима је била заиста велика. Упутили смо је сви заједно, од председника Извршног одбора Спортског друштва Црвена звезда, Ивана Тодорова па до свих нас. Уједно захвалио бих се и представнику Руског дома, господину Василију Галактионову, који је имао прилику да се увери како се ради у Спортском друштву Црвена звезда. Корак по корак, почели смо ови недељу џудоа. Уз све манифестације, промоције џудоа по школама, са завршним догађајем Европским купом за сениоре у Шумицама. Београд је увек спреман да направи велике и занимљиве догађаје. 

Сличне вести
Последње вести