Први Звездин џудо фестивал

Први Звездин џудо фестивал

Традиционално прве недеље октобра, Београд ће бити центар џудо дешавања у Европи. У Звездином прес центру најављена је „Џудо у Београду“, недеља посвећена овом олимпијском борилачком спорту.

Стојан Вујко, председник ЏК Црвена звезда истакао је да је Београд још једном потврдио да је значајан центар на мапи међународних џудо догађаја.

-Велика ми је част да вас испред Џудо клуба Црвена звезда позовем на отварање Првог Звездиног џудо фестивала. Уз песму и пригодне награде, Звездини шампиони откриће сву лепоту нашег спорта. Наши шампиони и шампионке, Милица Николић и Немања Мајдов, као и сви остали чланови ЏК Црвена звезда демонстрираће на струњачи све тајне џудоа. Почетак Фестивала заказан је за 11 часова 1. октобра у сали Спортског друштва Црвена звезда.

У „Џудо недељи“ која почиње велики Звездиним џудо фестивалом најављује се и традиционални шести Европски сениорски куп.

-У Спортском центру Шумице ове године 8. и 9. октобра биће рекордно. До сада имамо пријављених преко 400 такмичара из 31 државе. Истакао бих да је то је апсолутни рекорд када су у питању европски џудо купови. Очекује нас занимљива џудо недеља, позивам све да дођу и учествују на Звездином џудо фестивалу. Позив остаје и за 8. и 9.октобар када ћемо у Шумицама опет имати прилику да уживамо у врхунском џудоу - истакао је Вујко.

Милица Николић, актуелна европска шампионка до 23 године и освајач златне медаље на ГП у Загребу пре само седам дана позвала је све љубитеље спорта да се придруже великој Звездиној џудо породици.

-Џудо се многим земљама света сматра као базичан спорт и уводи се у школе као основна активност. Зато смо ми у Звезди покренули акцију да уведемо један дан који ћемо у потпуности посветити џудоу, Звездин фестивал. Овом приликом позивам сву децу која желе да пробају нешто ново и другачије да нам се сутра придруже овде у Сали Спортског друштва како би смо их научили неке нове вештине из џудоа – истакла је актуелна европска шампионка.

Сличне вести
Последње вести