Реализована идеја председника Вучића -Признање тренерској струци

Реализована идеја председника Вучића -Признање тренерској струци

Обећање је испуњено! Пројекат који је иницирао председник Србије Александар Вучић данас је испуњен. Влада Србије и Министрство омладине и спорта, обезбедило је средства за додатно усавршавање тренера српских џудиста.

На добро познатој адреси у Страхињаћа Бана, у присуству првог човека ЏСС Ивана Тодорова, и Дарка Удовичића, помоћника министра за спорт као и директора ЏСС Драгана Атанасова,уговоре су потписали еминентни стручњаци: Тијана Радић, Давид Радуловић, Немања Николић, Никола Милошевић, Александар Трпковић, Боривоје Лукић, Ненад Михаиловић и Владимир Јовичић, док су Љубиша Мајдов и Андрија Ђуришић оправдано изостали са свечаности због обавеза са репрезентативцима.

-Џудо савез Србије потписује уговоре са тренерима захваљујући пре свега Министарству омладине и спорта које је препознало значај тренерске струке, заслужне за изузетне резултате у протеклом периоду. Пре свега захваљујем министру Вањи Удовичићу, помоћнику министра омладине и спорта, Дарку Удовичићу. Посебно се захваљујем председнику Србије, Александру Вучићу који је на последњем пријему репрезентативаца , после освајања европских медаља Милице Николић и Немање Мајдова, питао шта је још потребно да наши спортисти наставе да остварују тако добре резултате. Ми смо рекли да би много значајно било да наши тренери буду у једном програму финансирани, јер би то био додатни стимуланс и за наше спортисте. Овом приликом желим да захвалим Министарству омладине и спорта и Влади Републике Србије на, до сада најбољим условима за наше спортисте у историји српског џудо спорта – рекао је доц. др Иван Тодоров, председник Џудо савеза Србије.

Први човек српског џудоа, захвалио је свима који су помогли развој џудоа, а пре свега Влади Србије, Министарству омладине и спорта.

-На основу новог програма, тренери су селектовани у три категорије: заслужни тренери, Љубиша Мајдов и Давид Радуловић, тренери међународног разреда, Боривоје Лукић, Владимир Јовичић, Немања Николић и Андрија Ђуришић и тренери националног разреда, Тијана Радић, Александар Трпковић, Никола Милошевић и Ненад Михаиловић. То су наши стручњаци, чланови националног тима и тренери наших најбољихспортиста – истакао је доц. др Иван Тодоров.

Помоћник министра омладине и спорта, Дарко Удовичић, захвалио је представницима Џудо савеза Србије за квалитетну сарадњу.

-Синергија гранских савеза и Министарства омладине и спорта доприноси остварењу највећих резултата на међународној сцени. Сви смо заједно на истом путу и са истим циљем. Истакао бих да су, поред улагања у спортисте и спортску инфраструктуру, спортски стручњаци посебно третирани. У Министарству омладине и спорта и Влади Републике Србије на челу са премијерком и председником Александром Вучићем, водиће се посебна брига о спортским стручњацима јер сматрамо да је едукација наших спортских стручњака битна, круцијална за развој сваког спорта појединачно и за будућност српског спорта у целини- рекао је Дарко Удовичић, помоћник министра омладине и спорта.

Како је нагласио Дарко Удовичић, пилот - пројектом финансирања тренера, поред џудоа, обухваћена су још четири гранска савеза.

-Сматрамо да поред спортиста, посебну бригу морамо да имамо према спортским стручњацима и тренерима који ће водити бригу о спортистима. Сигуран сам да ћемо сви заједно уложити максималан напор, да ће тренери средства искористити на најбољи могући начин и да ће то резултирати у будућности већим бројем медаља са највећих међународних такмичења, посебно са Олимпијских игара. Сигуран сам да руководство Џудо савеза Србије, предвођено господином Тодоровим и господином Атанасовим,као и свим џудо стручњацима, имати што више олимпијских медаља, да кажем пре свега у Токију али и на свим међународним такмичењима. Захваљујем председнику Вучићу на овој идеји а на нама је само да је спроведемо на најбољи могући начин. Надам се да је ово само први корак на путу ка сагледавању неког другог начина третирања спортских стручњака у Републици Србији. Мислим да је то квалитетан заокрет који нисмо имали до сада.

Када је у питању сарадња са Џудо савезом Србије, Дарко Удовичић каже:

Надам се и велико ми је задовољство због овог пројекта са Џудо савезом Србије и волео бих да други савези више личе на Џудо савез Србије, и у односу према спортистима и у односу према тренерима , у односу на све што ради и у односу на све активности. Само ви знате шта радите и коолико радите да би ваши буџети били повећани а ми као Министарство омладине и спорта, на челу са министром Удовичићем, урадићемо све што можемо да вас подстакнемо да не одустајете, да будете још бољи и надам се да ћемо се сви заједно радовати на предстојећим међународним такмичењима- констатовао је Дарко Удовичић.

Уговоре стручњацима уручио је доц. др Драган Атанасов, спортски директор Џудо савеза Србије.

Признање за рад са шампионима

Давид Радуловић, тренер Александра Кукоља истакао је да је реализација пројекта који је иницирао председник Србије велика подршка у раду.

-Најпре захваљујем председнику државе, Министарству омладине и спорта, нашем Савезу за бригу о тренерима који раде, који водеи који једноставно служе својим такмичарима као породица. Мислим да ће све то оставити један добар утисак, да ће прави резултати тек доћи јер су тренери уважени, једноставно, води се рачуна о њима. Нису само такмичари ти који праве резултате, то су и радници спортаи мислим да је ово права ствар и да ће резултати тек доћи -истакао је Давид Радуловић.

Тијану Радић спортска јавност познаје као трофејну такмичарку. Сада као тренер опет је на најбољем путу успеха.

За нас тренере, овај вид подршке државе, Министарства омалдине и спорта, Џудо савеза Србије значи много првенствено због нашег посла у наредном периоду, да радимо још више, да развијамо децу са којом радимо и да Савезу пружимо много више него до сада рекла је Тијана Радић.

Сличне вести
Последње вести