​"Кућа џудоа" уз помоћ председника Вучића

​"Кућа џудоа" уз помоћ председника Вучића

Први човек Џудо савеза Србије Иван Тодоров у говору на свечаном отварању турнира скренуо је пажњу на то да ће "Кућа џудоа" ускоро бити финиширана на Кошутњаку, али и да је у остварењу тог пројекта добијена несебична подршка председника Александра Вучића:

"За крај бих се захвалио и председнику Вучићу који нам је помогао да коначно добијемо своју кућу, тренинг центра у Кошутњаку који ће ускоро бити завршен."

Тодоров: Последњих 10 година по резултатима превазилазе све што је урађено у првих пола века џудоа у нашој земљи! Дугогодишњи председник Џудо савеза Србије, Иван Тодоров, видно поносан на резултате које наше џудоке постављају последњих година, истакао је да је за то најзаслужнији фанатичан рад и добра организација: -Част ми је и задовољство да вас све подравим ,али и да вас подсетим шта смо све урадили од како је Србија самостална. Ово такмичење смо још тада планирали да претворимо у станицу Светског купа и у томе смо успели. Ово се такмичење бодује за светску ранг листу, што је веома важно, посебно за наше џудисте. Уједно, подсетимо се са поносом да последњих десет година по резултатима превазилази све што је урађено у првих пола века џудоа у нашој земљи. Фанатичан рад и одлични тренери, уз помоћ ЏСС помогли су да се створи нова генерација врхунских такмичара. Честитао бих зато нашем Александру Кукољу злато на ЕП, Немањи Мајдову светску титулу и наравно Милици Николић пета место на СП и на светској листи, као и Јовани Рогић. Мислим да је организација коју смо направили даје наду да џудо има будућност у нас. Прошле године смо имали 13 међународних медаља и два тима у финалу Лиге шампиона. Надам се да ћемо наставити да вас доносимо радост" Тодоров је поделио и награде и захвалнице најуспешнијим српским такмичарима, клубовима и тренерима у 2017. години.

Вујко: Нека најбољи победи!

Председник џудо клуба Црвена звезда, која је заједно са савезом организовала ово велико такмичење, Стојан Вујко, био је кратак, али јасан на свечаном отварању турнира:-Свима жеилм да уживају у овом такмичењу, да се боре поштено и да се врате задовољни са нашег такмичења и нека најбољи победи.

Сличне вести
Последње вести