Првенство Србије за припаднике војске и полиције -Србија домаћин свету 2020

Првенство Србије за припаднике војске и полиције -Србија домаћин свету 2020

Џудо савез Србије, Министарство унутрашњих послова, Министарство обране Републике Србије исписали су уз подршку Светске џудо федерације нову страницу историје одржавањем првог Првенства Србије за припаднике војске и полиције. Борбеност и фер – плеј обележили су мечеве у Центру за основну полицијску обуку у Сремској Каменици.

Свечаном отварању првенства присуствовали су Иван Тодоров председник ЏС Србије, Синиша Радовић бригадни генерал Војске Србије и Стефан Маргинеан председник комисије за војни и полицијски спорт ИЈФ-а. Бригадни генерал Синиша Радовић захвалио је Џудо савезу Србије за подршку у организацији такмичења и поручио да џудо и спорт имају велики значај у свим структурама Министарства одбране.

-Даме и господо, драги спортисти, приоадници Министарства унутрашњих послова и војске Србије, поздрављам вас у име Министарства одбране и свих припадника Војске Србије . Желим вам успешан дан, успешну борбу и нека победи бољи. Важно је учествовати и задовољство ми је што присуствујем овом догађају, првом првенству на нивоу Републике Србије припадника Министарства и војске. Надам се да ће Џудо савез СРбије, Министарство одбране и Министарство унутрашњих послова учинити све да ово такмичење настави да траје и добије нову димензију имајући у виду значај џудоа у свим структурама Министарства одбране. Желим вам данас успех и одважне борбе. Срећан рад и живели -рекао је бригадни генерал Синиша Радовић

Учесницима првог Првенства Србије за припаднике војске и полиције обратио се и Стефан Маргиенан,председник комисије за војни и полицијски спорт Светске џудо федерације

-На почетку желим да захвалим за позив да присуствујем првом Првенству Србије за припаднике војске и полиције. Када сам позван да дођем, био сам веома срећан јер сам схватио да је потписивање протокола о сарадњи између Џудо савеза Србије, Министарства одбране и Министарства унутрашњих послова Републике Србије за резултат има организацију овог великог такмичења. Џудо је олимпијски спорт од великог значаја за психофизичко здравље. Стратегија Светске џудо федерације је да ову дисциплину промовише што је више могуће кроз вредности и принципе у целом свету, али и у војсци и полицији са циљем да унапреди процес професионалне припреме војске у свим узрасним категоријама. Честитам на организацији такмичења и желим срећу такмичарима и организаторима.

Председник Џудо савеза Србије, проф. др Иван Тодоров, отворио је такмичење захваљујући министарствима и ИЈФ али и домаћинима за гостопримство.

-Џудо је ушао у образовни систем, што је од изузетног значаја за спорт и стварање базе. Потписивањем протокола о сарадњи са Министарствима унутрашњих послова и Министарства одбране Републике Србије а уз подршку Светске џудо федерације, учинили смо још један значајан искорак. Џудо јесте део обуке за припаднике војске и полиције, а верификацијом сарадње постао је и спортска такмичарска дисциплина. Очекује нас велики посао. Као национални савез, даћемо максималну подршку министарствима и припадницима војске и полиције за организацију такмичења. Србија је кандидат за Светско првенство припадника војске и полиције 2020. године - рекао је Иван Тодоров честитајући такмичарима и учесницима у организацији првог Првенства Србије за припаднике војске и полиције.

Подсетимо, Џудо савез Србије, озваничио је протоколом сарадњу са Министарством унутрашњих послова и Министарством одбране Републике Србије верификујући заједничку мисију и тимски рад на унапређењу српског спорта што је наишло на одушевљење џудока „у униформама“.

Освајачи медаља

Сениорке до 57 кг: 1. Гајић ( КПА), 2. Поповић,до 63 кг: 1. Пртора ( МВС ), 2. Бањац (КПА), 3.Митнавер, до 70 кг: 1. Тодић ( КПА), 2. Цикуша ( МВС), до 78 кг: 1. Денић ( КПА), Ракић ( МВС). Сениори до 60кг: 1. Велемиров ( ЖНС), до 66 кг: 1. Смилис ( МВС), 2, Јаковљевић (МВС), 3. Стевановић ( МВС), до 73 кг: 1. Јовановић ( ЦОП), 2. Топаловић ( КПА), 3. Станковић ( МВС), 3.Живковић (КПА), до 81кг: 1. Стојановић ( МВС), 2. Станковић ( МВС), 3. Пујин ( МВС), 3. Симоновић (МВС), до 90 кг: 1. Ристић ( МВС), 2. Паповић ( МВС), 3. Вучићевић ( ПУБ), 3. Жунић ( МВС), до 100 кг: 1. Вуковић ( БИА), 2. Петровић (ЖНС), 3. Јанковић ( МВС), 3. Милошевић (КПА), преко 100 кг: 1. Стајковац ( КПА), 2. Блашковић ( ЖНС), 3. Ђекић (МВС), 3. Јаблан ( ЦОП).

Сличне вести
Последње вести