​Председник Европске џудо уније др Lасло Тот одушевљен је музејом Cрвене звезде

​Председник Европске џудо уније др Lасло Тот одушевљен је музејом Cрвене звезде

Посета Џудо клубу Cрвена звезда првог човека ЕЏУ, др Lасла Тота никако није могла да прође без обиласка култног места за све љубитеље и поштоваоце спорта не само из наше земље већ и иностранства.

Иван Тодоров, председник ЏС Србије и почасни председник ЏК Cрвена звезда био је домаћин првом човеку европске џудо породице у обиласку Музеја Cрвене звезде на стадиону „Рајко Митић“. Уважени гост био је одушевљен свим што је имао прилике да види а нарочито  трофеј Lиге шампиона који заузима централно место, али и два пехара Интерконтиненталног купа, који су освојени 1991. године и који су за све Звездаше непроцењиви. 

Увежном госту представљена је и и богата историја нашег трофејног клуба, од дела где је приказана изградња стадиона сада већ давне 1953. године. Посебан део музејске поставке који је изазвао пажњу високе званице био је део који говори о лику и делу Драгана Џајића, највеће легенде клуба, затим део посвећен Рајку Митићу, првој легенди по којем стадион носи име, као и одељак о томе да су чувени Бразилци Пеле, Гаринча, Диди и Загало баш у Београду играли фудбал.

Посебна атракција је поглед из Музеја на стадион а нарочито поглед на поглед на северну трибину где су двојица председника заједничком фотографијом овековечили посету и изузетно успешну сарадњу. 

Сличне вести
Последње вести