​Министар Гајић угостио председника Европске џудо уније др Lасла Тота

​Министар Гајић угостио председника Европске џудо уније др Lасла Тота

У Палати Србије одржан је састанак министра спорта у Vлади Републике Србије Зорана Гајића и његових најближих сарадника са европском и српском џудо делегацијом које су предводили др Lасло Тот председник Европске џудо уније и Иван Тодоров, амбасадор Републике Србије у Будимпешти и председник Џудо савеза Србије.

Џудо савез Србије као један од најјачих карика Европске џудо уније где се посебно истиче са кадром у области едукације са 11 професора који су предавачи на високим школама, а који су били врхунски џудисти, као и конгрес Европске џудо уније чији ће домаћин бити српска престоница и Lига шампиона која ће у децембру бити одржана у београдској Арени биле су централне теме разговора.

Састанку су присуствовали и чланови кабинета Министарства спорта државни секретар Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић, помоћник министра за међународну сарадњу Урош Прибићевић, шеф кабинета Јован Кнежевић, као и декан ФСФV и председник Управног одбора ЏСС проф. др Милован Братић, , председник такмичарске комисије ороф. др МирољубБлагојевић и Драган Атанасов као и Чаба Симон, асистент председника ЕЏУ.

-Глави утисак овог састанка је то да је такмичење које треба да се одржи у децембру и све активности око такмичења и конгреса један почетак и део великог програма које Џудо савез Србије и Европска џудо унија треба у наредним годинама да направи код нас. Посебно ми је интересантно је то да ће Србија у будућности бити развојни центар за овај део Европе у ширењу џудо идеје, методологије џудоа и свега осталог прогресивног што припрема Џудо унија Европе. Ми ћемо као држава и као Министарство спорта максимално помоћи ту идеју, а овогодишњи перформанси који ће бити у децембру су заиста један угаони камен, почетак једне лепе приче која у континуитету треба да позиционира Србију и Џудо савез Србије и уопште наш спорт као важан сегмент у развоју спорта у Европи, па и у свету. Радујем се почетку остварења идеје и захвалан сам то ћу и ја и наше Министарство бити део ове приче – рекао је министар спорта у Vлади Републике Србије Зоран Гајић.

Председник Европске џудо уније Др Lасло Тот истакао је да је Србија изузетно важна и веома цењена у челној институцији џудоа Старог континента.

-Vелика ми је част што сам имао прилику да се састанем са министром спорта Републике Србије и са челним људима џудоа у вашој земљи. Имамо вишегодишњу изузетну сарадњу са Џудо савезом Србије који је један од најјачих савеза у Европи. Радимо на пуно заједничкихпрограма, нису у питању само припреме за олимпијске игре већ и развој џудоа као спорта у целини. Србија деценијама гради џудо спорт, око 50 година и константно је у прогресу. Vидимо се у децембру када ћемо одржати конгрес Европске џудо уније, а након тога уживати и у изуетном такмичењу, Lиги шампиона – закључио јеПредседник Европске џудо уније Др Lасло Тот.

Такмичење Lига шампиона окупиће у београдској Штарк арени најбоље клубове Европе, где је српски клуб Cрвена звезда лидер на табели.

Сличне вести
Последње вести