​Познати први противници српским џудистима

​Познати први противници српским џудистима

На татамију Нипон Будокана, на Летњим олимпијским играма, снаге ће одмеравати џудоке из 129 држава (32 из Африке, 42 из Европе, 27 из Азије, шесторо из Океаније и 22 из Пан Америке). У Токију, у џудоу ће се такмичити укупно 393 џудиста, од којих је 366 квалификовано ( 266 директно квалификовано и 100 кроз континенталне квоте) док су остали учешће стекли кроз различите специјалне позиве познатије као “њилд цард”.

Према устаљеној традицији први човек ИЈФа, Маријус Визер поздравио је све џудисте и домаћине и пожелео им срећу на предстојећем такмичењу. Председник ИЈФ-а захвалио је домаћинима, спонзорима и партнерима као и целокупној џудо породици.

-Ово је специјални Олимпијски џудо догађај у коме су посебно истакнута инклузија тима избеглица и догађаја миx тимова који су по први пут у центру пажње. Желимо да још једном истакнемо, колика је важност да као и увек поштујемо наш џудо кодекс и вредности и да покажемо поштовање кроз читаво такмичење. Нарочито је важно да покажемо поштовање према одлукама судија и да контролишемо ентузијазам било да губимо или победјујемо. Свим репрезентацијама желим добро здравље и успех и велику захвалност читавој џудо породици - рекао је Маријус Визер, председник ИЈФ-а.

Вољом жреба познати су први противници српским џудистима

до 48 кг: Милица Николић – Схирине Боукли ФРА

до 57 кг: Марица Перишић – Санда Алдас ИЈФ

до 63 кг: Ања Обрадовић – Јуул Франсеен НЕД

до 90 кг: Немања Мајдов- Едуард Триппел ГЕР

до 100 кг: Александар Кукољ – Тевита Такаа

Сличне вести
Последње вести