​Олимпијци на пријему код председника Републике Србије

​Олимпијци на пријему код председника Републике Србије

Председник Републике Србије Томислав Николић примио је у Београду српске олимпијце који су учествовали и освојили медаље на Олимпијским играма у Рио де Жаниеру.

-Борили сте се за све нас, за децу која у вама види идоле и молим вас да се мало раширите по Србији, да вас пипну та деца, да виде да сте од крви и меса. Много сте бољи од многих у свету. Хвала вам, хвала вам, хвала вам. Не знам другу реч која би могла да објасни оно што осећам. Када би Олимпијске игре могле да буду сваке године, па да нас обрадујете сваке године. Ви сте тамо урадили све што је Србија очекивала, све што је могло да нас обрадује. Борили сте се најбоље што можете, а то је било много боље од многих од вас. Сад сви стрепе кад је противник Србија у било ком спорту - рекао је председник Републике Србије Томислав Николић.

Председник Републике Србије је истакао да ће држава учинити све што је у њеној моћи у дужности да помогне.

-Држава ће да учини све што је у њеној моћи и дужности. Моћи нису превелике, а дужности су превелике, јер сте подигли нацију. Милиони су стрепели кад свако од вас узме лопту, подигне руку, направи покрет. Србија је ту, Србија не постоји због многих од нас, али постоји због вас.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић је рекао да медаље говоре више од речи. 

-Хвала вам што сте Србију учинили срећном, успешном и поносном земљом. 

Присутнима се обратила и Тијана Богдановић, најмлађи освајач  медаље.

-Припала ми је част да се као најмлађа у тиму захвалим за подршку. Надам се да смо оправдали очекивања. Били смо сви као један, бодрили једни друге и то нам је донело оволико медаља. 

Српски спортисти освојили су осам медаља у Рију, две златне, шест сребрних и две бронзане. Златну медаљу освојили су српски ватерполисти и рвач Давор Штефанек, сребрну репрезентативка у теквондоу Тијана Богдановић, одбојкашице, кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић и кошаркаши, а бронзану атлетичарка Ивана Шпановић и кошаркашице.

Сличне вести
Последње вести