ОДРЕЂЕН НОВИ ДАТУМ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У ТОКИЈУ 2021.

ОДРЕЂЕН НОВИ ДАТУМ ЗА ОДРЖАВАЊЕ ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА У ТОКИЈУ 2021.

Међународни олимпијски комитет, Међународни параолимпијски комитет, Организациони обор Токио 2020, власти града Токију и јапанска влада озваничили су нове датуме за XXXII Летње олимпијске игре. Олимпијске игре Токио 2020 одржаће се у периоду од 23. јула до 08. августа 2021. године.

Представници водећих организација разговарали су данас путем видео позива, а разговору су се прикључили и председник МОК-а Томас Бах, председник Организационог комитета Олимпијских игара у Токију 2020 Мори Иоширо, гувернер Токија Коике Иурико и олимпијски и параолимпијски министар Хашимото Сеико како би заједно договорили нове датуме.

Ова одлука донесена је на основу главних разматрања и у складу са принципима које је Извршни одбор МОК-а утврдио 17. марта 2020. године. Лидери водећих организација на данашњем састанку подржали су све Међународне летње олимпијске федерације и све Националне олимпијске комитете да заштите здравље спортиста и свих који су укључени у организацију Игара, као и да подрже сузбијање коронавируса и да осигурају интересе спортиста и олимпијског покрета. 

Сличне вести
Последње вести