Олимпијци Србије спремни за почетак Олимпијских Игара

Олимпијци Србије спремни за почетак Олимпијских Игара

Српски олимпијци уочи почетка такмичења на конференцији за медије у главном пресс центру у Рио де Жанеиру истакли су да су спремни за почетак Олимпијских игара као и да су поносни што ће представљати земљу на највећем планетарном спортском догађају.

Преседник ОКС Владе Дивац рекао је да се нада успешним Играма у Рију.

-Узбудјени смо што смо у Рију, чекали смо четири године на ово. Требаће пар дана да се организатори мало уходају, али иде ка томе да ће Игре бити успешне. Ми смо дошли као тим, као фамилија, да подржимо једни друге и представимо земљу на најбољи начин. Сви овде су врхунски спортисти с феноменалним каријерама и увек су давали све од себе. Ако буду тако наставили, а сигуран сам да хоће, ово ће бити успешне Игре. Не бих да прогнозирамо, желим им да уживају и да буду здрави- рекао је Дивац.

Новак Ђоковић рекао је да му је задовољство што је поред пријатеља и колега спортиста, људи који су писали историју спрског спорта.

-Сви смо на истом задатку и у истом тиму и узбудјени смо што ћемо се наредних неколико недеља борити за медаље. Привилегија је учестовати на ОИ, ја сам трећи пут на Играма, у Пекингу сам освојио бронзу, а у Лондону ми је измакла медаља. Једном у четири године можете да осетите јединство свих спортиста, 10.000 људи је у Олимпијском селу, сви заједно једу, то је посебна ствар, увек се радујем што сам део тога. Радујем се Играма, то је један од највећих циљева у години и злато би било велико достигнуће. Увек играм срцем за своју земљу, ОИ су веће од свега, део сте олимпијске породице и радујемо се да видимо како ћемо да продјемо- рекао је Дјоковић.

Заставу Србије на отварању носиће Ивана Андјушић Максимовић, репрезентативка Србије у стрељаштву и освајач сребрне медаље, уједно 100-те за Србију на Играма у Лондону. 

Сличне вести
Последње вести