Никола Ћировић на корак до европске медаље

Никола Ћировић на корак до европске медаље

Никола Ћировић још једном је одушевио своје Звездаше. Одличним мечевима на Европском првенству за кадете ( 40 држава, 404 џудока) чији је домаћин био град Одивелас, у Португалији, Ћировић је био на корак до медаље и у конкуренцији до 90 килограма остварио пласман на пето место.

Имајући у виду да је конкуренција у дивизији до 90 килограма као и увек била одлична, сасвим је јасно да је улазак у борбу за медаљу више него одличан резултат. 

Ћировић је очекивано, победом почео учешће на Европском првенству, у првом колу савладао је Словенца Озбеја Разгоршека, Италијан Кристијано Минцинеси нашао је решење за српског џудисту у друогом колу. После пораза Ћировића од Италијана, чекала га је борба кроз репасаж. У првом дуелу за улазак у борбу за бронзано одличје, Ћировић је био одличан и савладао Литванца Никиту Афанасјевса. Звездина узданица није дала места за маневар ни Румуну Александру Динчи, кога је савладао и тиме ушао у меч за бронзану медаљу. Ипак у борби која је одлучивала о власнику једне од бронзи у конкуренцији до 90 килограма, одличан Грузијац Лука Тевдорадзе успео је да нађе решење за нашег Орлића.

Никола Ћировић је Европско првенство за кадете у Одливеласу завршио као петопласирани у конкуренцији до 90 килограма. Иако се са шампионата Старог континента враћа са пласманом на пето место, Ћировић је на европској сцени показао врхунски џудо и чињеница да је био на корак до медаље јасно указује да време ради за Николу Ћировића и да његово време тек долази.

Приложене фотографије

Сличне вести
Последње вести