​Милици Николић на корак до медаље

​Милици Николић на корак до медаље

Елита џудо спорта и овог викенда одмерава снаге, овога пута на гран прију у Будимпешти. Најбоља српска такмичарка у овом олимпијском борилачком спорту Милица Николић (пета на Светској ранг листи) оправдала је очекивања, иако се није домогла медаље. Николићева је била на корак од постоља али се овога пута из Мађарске враћа са пласманом на пето место. 

Мало спортске среће недостајало је Николићевој да се и са овог такмичења врати с медаљом. Николићева (први носиоц) је у конкуренцији до 48 кг очекивано победом почела такмичење. Рускињу Анастасију Павленко победила је на ипон 10:0. Немицу Катарину Менз бацила је прво на вазари (1:0) а затим ипоном решила питање победнице.

Јапанка Ендо Хироми помрсила је рачун Милици Николић. Пораз у трећем колу одвео је Николићеву у репасаж. Наша такмичарка је прво савладала на ипон Аргентинку Паулу Парето, а потом је водила борбу за одличје против Словенке Маруше Штангар. I овога пута Словенка је прочитала Николићеву, јер је ове године била јбоља и на грен слему у Тбилисију.

Наш Страхиња Бунчић (до 66 кг) одлично је почео такмичење против Ђогоа Сесара из Гвинеја Бисао) кога је савладао у првом колу. У другом мечу Батсуури Адија из Монголије савладао је Бунчића, чиме је за њега завршено учешће на ГП. 

На татами сутра излаз и наша  Светлана Дакић (до 63 кг). 

Сличне вести
Последње вести