Немањина медаља за сина Лазара

Немањина медаља за сина Лазара

Српски џудиста Немања Мајдов још једном је обрадовао српску спортску јавност. На Гран Слему у Абу Дабију трофејни српски репрезентативац окитио се бронзаним одличјем у конкуренцији до 90 килограма.

Мајдов је у првом колу са 10 :0 победио Кинеза Ки Хана. Немца Мартина Матијаса решио је у другом колу такође максималним резултатом као и Џахангира Маџидова (Таждикистан). У полуфиналу Грузијац Бека Гвиниашвили налази решење за Мајдова. То је за српског џудисти значило борбу за бронзану медаљу коју је и освојио у дуелу са Казахстанцем Дидаром Камзом.

-Сигурно тежак дан али што кажу када се на крају заврши како треба онда сав труд и зној се исплати. Искрено желео сам много ову медаљу -био је искрен Немања Мајдов.

Да је медаља освојена у Абу Дабију посебна јер је поклом за најмлађег члана породице Мајдов.

-Ове године сам хвала Богу добио сина и желео сам да му донесем поклон, ево већ два- три турнира нешто се није дало, данас сам био на свом нивоу. Победио сам тешке мечеве. У дуелу са Грузијцем добио сам повреду аркаде, два пута су ме превијали. Мој тренер Љубиша и ја смо одрадили ову мисију како треба.Драго ми је да смо донели још једну медаљу за Србију, за Црвену звезду, за све Србе, у целом свету и у Србији и Косову и Метохији и Републици Српској- рекао је Немања Мајдов који је истакао да је циљ добро познат а то је Париз 2024. године.

Задовољство постигнутим није крио ни најбољи тренер Европе,Љубиша Мајдов.

-Осећај је фантастичан. Било је добро од самог старта. Немања се вратио у стару форму, да гази од старта. Остаје жал за овим полуфиналним мечем, због повреде, одмора, пауза и судијских одлука. Био је на нивоу, одрадио је до трећег места феноменално, искусно, паметно. Мала је разлика између трећег и првог места. Битно је да сам ја задовољан како је он одрадио, да смо сви видели оног старог Немању који гризе, бори се, баца за поен више. Понос је целе Србије, Звезде и Републике Српске истакао је Љубиша Мајдов.

На Гран Слему у Абу Дабију уз Александра Кукоља и Немању Мајдова, одличјима су се окитили I Звездини трофејни репрезентативци Марица Перишић и Страхиња Бунчић првог такмичарског дана. 

Сличне вести
Последње вести