Немањи и Љубиши Мајдову посебне награде Олимпијског комитета Србије

Немањи и Љубиши Мајдову посебне награде Олимпијског комитета Србије

Звездин првотимац, светски шампион Немања Мајдов и његов отац и тренер Љубиша Мајдов добитници су специјалне награде Олимпијског комитета Србије, посебног признања за 2017 годину. Награду за изузетан спортски успех постигнут на Светском првенству у Будимпешти Немања Мајдову уручена је на свечаности која се крајем сваке календарске године одржава у дому Народне скупштине Србије.

-Ово признање ми значи, јер је потврда резултата које сам постигао. Ипак је написана историја ове године. Постао сам првак света. Мислим да смо на правом путу да дођемо до олимпијског злата. Мотивација расте. Слегли су се утисци са Светског првенства, дошла је нова мотивација, постављају се нови циљеви. Још се опорављам од повреде. Једва чекам да се вратим и покажем да сам стварно најбољи. Желим да то траје. Желим да доминирам. Једва чекам наставак сезоне рекао је Немања Мајдов.

О плановима али и спортским изазовима који га очекују у новој 2018. светски шампион Немања Мајдов каже:

-Оно најбоље ћу тек показати. Сад идемо јаче него икада. Теже је остати на врху него попети се на врх. Ново искушење и нови изазов је преда мном. Захвалио бих Олимпијском комитету, Џудо клубу Црвена звезда, Џудо савезу Београда, Џудо савезу Србије, свим спонзорима, мом тренеру и оцу Љубиши Мајдову, мојим спаринг партнерима. Сви смо ми један тим, побеђујемо заједно. Ово није награда само мени, већ свима.

Немања Мајдов је искористио прилику да се захвали свима који су били уз њега током протеклог периода али и нагласи да је срећан јер је добар пример младима.

-Захваљујем се читавој нацији у Републици Србији, Републици Српској. Такође се захваљујем председнику Александру Вучићу I председнику Милораду Додику. Република Србија и Република Српска су једно, посебно у спорту. Ми се волимо и подржавамо. То су наши заједнички резултати, тако да ми је драго да имам могућност да обрадујем читаву нацију. Сигурно ће овај резултат бити мотивација за младу децу, а то је наш циљ, да их мотивишемо да поставе себи циљеве и да понове овај резултат.

Звање најбољег спортисте Србије, односно најбољом у женској конкуренцији проглашена је Милица Мандић, која је ове године освојила светско злато и европску бронзу, чиме је по други пут заслужила признање Олимпијског комитета. У мушкој конкуренцији за најбоље спортисте године проглашени су кајакаши Миленко Зорић и Марко Томићевић. Ласкаво признање најбољег тренера отишло је у руке Драгана Јовића стратега прве српске златне олимпијске медаље али и осталих вредних одличја освојених у теквондоу под заставом Србије.

Ове године Олимпијски комитет Србије доделио је и три посебна прознања, у жељи да посебно истакне и награди успехе светских првака у индивидуалним спортовима. Уз нашег Немању Мајдова добитници посебног признања су и млада текондисткиња Вања Станковић и рвач Виктор Немеш.

Председник ОКС Божидар Маљковић је у свом обраћању званицама истакао да је година за нама најуспешнија постолимпијска спортска година коју памтимо и додао да осам медаља са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру нису биле случајност.

-Свим спортистима, њиховим тренерима и стручним тимовима, који су остварили ове вансеријске резултате, честитам на успесима који су нас учинили поносним. Као човек који је велики део живота посветио спорту, свестан сам да се врхунски спортски резултат гради на тешком раду појединаца, али се не може остварити без подршке читавог система. Из тог разлога, сматрам да је сада добар тренутак да нагласим значај улоге свих људи у спорту који тај систем сачињавају. Од оних у клубовима који стварају шампионе, преко националних спортских савеза који окупљају све таленте, до нас који се боримо да им свима обезбедимо услове да остваре своје снове.

Признање ОКС за изузетне резултате светских шампиона добио је тренер Љубиша Мајдов, као и Војслав Трајковић и Урош Павловић.

-Не могу да опишем како се осећам кад једна кровна институција као што је Олимпијски комитет уручи овако велико признање. Онда знате да све оно што радите треба још више и боље да радите. Обећавам да ћемо бити још јачи и бољи у џудо спорту и да ћемо историју тек правити. Циљ нам је олимпијска медаља, то нису само снови-истакао је Љубиша Мајдов, тренер светског шампиона. 

Александар Кукољ, актуелни европски шампион који је и сам био у конкуренцији за ово значајно признање, честитао је својим колегама на наградама. Он је такође додао да је испунио један од својих циљева.

-Једно од три велика циља које сам постигао од почетка ове године, јесте да останем први на светској ранг листи. На крају године је пресек, тада се пише историја. Изузетно успешна година за српски спорт, ненормална успешна година за српски џудо а уједно и моја најуспешније година у каријери. Драго ми је да је све то повезано -истакао је Александар Кукољ.

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије по први пут је доделио признање „Олимпијско срце“ за посебна достигнућа и животни допринос у јачању олимпијског покрета. Добитник овог признања је један од најбољих кошаркаша Црвене звезде, трофејни репрезентативац Југославије али и успешни спортски радник и функционер Владимир Цветковић.По завршетку играчке каријере је 18 година био на месту генералног секретара фудбалског клуба Црвена звезда и за то време је Црвена звезда освојила укупно 18 титула, међу којима и титуле најбољег клуба Европе и света. Владимир Цветковић је у једном периоду обављао и функцију министра спорта у Влади Републике Србије и на тај начин заокружио целокупну каријеру као спортиста, спортски званичник и државни функционер задужен за спорт. Признање је господину Цветковићу уручила потпредседница ОКС и наша најбоља спортисткиња у 2017, Милица Мандић.

-После толико толико великих и битних спортских олимпијаца, добити част да будеш први добитник „Олимпијског срца“, могу да кажем да је то судбина. Хвала јој на томе-истакао је Владимир Цветковић. 

Сличне вести
Последње вести