Немања Мајдов, Звездин шампион : Волим да пишем спортску историју

Немања Мајдов, Звездин шампион : Волим да пишем спортску историју

Најбољи млади спортиста Србије, наш Немања Мајдов, после паузе на коју га не на жалост натерала повреда, враћа се на татами. Да је здравствени билтен младог Звездиног првотимца сада у најбољем реду, говори и податак да ће Немања Мајдов бранити боје Србије на предстојећем џудо турниру на Европским олимпијским играма у Бакуу.

-Добро се осећам и то је сада најважније. Успео сам да упркос повреди задржим сениорску титулу шампиона, што је такође први пут у историји. Током опоравка,  припремао сам се полако, у складу са саветима лекара и мог тренера. Зато бих се посебно захвалио медицинском тиму на челу са проф др Александром Јаковљевићем и мом тренеру Љубиши Мајдову. Они су били током периода опоравка константно  уз мене. Што се форме тиче,  то је  сада на 70 процената што је и нормално после овакве повреде. Ипак жеља је 100-постотна и то је најважније . Уверен сам да ћу ускоро опет обрадовати све љубитеље српског џудоа -рекао је Немања Мајдов.

Да Немањи ово неће бити прво учешће у олимпијском тиму, најбоље говори сребрна медаља коју је донео око врата са Летњих светских олимпијским игара младих 2014 у кинеском Нанџингу. Вицешампионским звањем на ЈОГ-у, Немања Мајдов још једном се уписао у српску спортску историју.

-То је било јединствено искуство. Привилегија је бити у тиму а ја сам успео и да се окитим сребрним одличјем. Успео сам да на најбољи начин браним боје моје Србије и моје Црвене звезде.

За Немању је протекла година била више него успешна. Да је већ прекаљени борац најбоље говоре постигнути резултати. Подсетићемо само на најважније: сребро на Летњим олимпијским играма у Нанџингу, шампионску титулу на Европском јуниорском првенству у Букурешту и историјску бронзу са Црвеном звездом на клупском шампионату Старог континента у Амстердаму.

Следећа станица Звездиног шампиона су 1. Европске олимпијскеигре у престоници Азербејџана где ће отићи као једини пласирани јуниор у тежинској категорији до 81 килограма.

-Ова чињеница такође довољно говори . Увек дижем стандарде када су у питању спортски успеси. каже Звездин шампион. - Најбољи борци Европе биће у Бакуу тих дана. Сви долазе само са једним циљем- да освоје медаљу. Ипак то је у џудоу сасвим уобичајена ствар. Ако желиш да се попнеш на највиши степеник победничког постоља мораш да прођеш паклену конкуренцију. Искрено тренутно не видим ни једног борца кога не бих могао да победим. У Баку путујем као и увек са једним циљом, да будем оно што јесам, да будем најбољи- био је искрен Немања Мајдов.  

Сличне вести
Последње вести