Немања Мајдов сребрни на ЕП у Тел Авиву

Немања Мајдов сребрни на ЕП у Тел Авиву

Обећано -испуњено. Немања Мајдов је европским сребром у Тел Авиву,још једном потврдио светску класу али и испунио обећање Ивана Тодорова председника Џудо савеза Србије да се са ЕП Орлови враћају са две медаље.

Актуелни светски шампион из Будимпеште 2017. на Европском првенству за сениоре у Тел Авиву, уласком у финале, на најбољи начин је још једном потврдио да је у самом врху међународне џудо сцене.

Мајдов се са Европског првенства у Израелу враћа са вицешампионским звањем. У европском финалу више спортске среће имао је одлични Рус Михаил Игољников.

На путу до победничког постоља Мајдов је у првом мечу ( у другом колу, јер је у првом био слободан) победио одличног Чеха Давида Кламерта (њазари). Холандјанина Јеспера Сминка ипоном (10:0) је решиоу трећем дуелу на Европском првенству. Батухана Ефемгила из Турске савладао је у четвртфиналу и тиме осигурао полуфинални меч. Грка Теодораса Тселидиса победио јемаксималним резултатом чиме је изборио улазак у велико финале. Ипак у дуелу који је одлучивао о златној медаљи Игољников је успео да нађе решење за нашег Немању Мајдова.

-Изузетно сам срећан јер јепосле титуле светског шампиона ово најзначајнија медаља. Ишао сам на злато али наравно после тако дуге паузе и повреде и сребро има златни сјај. Ово је мој велики повратак на струњачу и најбоље од Немање Мајдова тек следи- рекао је актуелни светски шампион и вицешампион Европе.

Љубиша Мајдов отац и тренер светског шампиона и вицешампиона Европе после церемоније доделе медаља, очекивано, није крио да би био задовољнији златом али и да је сребро велики успех.

-Честитам Игољникову на европској титули. Пошли смо по злато и ушли смо у финале. Ипак треба бити реалан и истаћи даЕвропа има изузетан ниво, врхунски, када су у питању џудо борци.Треба бити врхунски па уопште стати на ово победничко постоље. Ипак неки од врхунских бораца нису у Тел Авиву ни узели одличје. Вратили смо се после дуже паузе и повреда на најбољи могући начин. Идемо даље! Рекао је Љубиша Мајдов, тренер актуелног шампиона света и вицешампиона Европе. 

Сличне вести
Последње вести