Немања Мајдов освојио прве бодове за ОИ

Немања Мајдов освојио прве бодове за ОИ

Немања Мајдов репрезентативац Србије, актуелни светски првак и вицешампион Европе, у Кини је уписао прве бодове за Олимпијску ранг листу. Мајдов је  на Гран прију у Кини био на корак до медаље. 

У конкуренцији врхунских борац,а Звездин првотимац Гран при у Хох Хоту завршио је пласманом на пету позицију.

-Био је стварно исцрпљујућ дан. Завршио сам као пети на крају Гранд прија, што је у овом тренутку сасвим у реду јер сам опет у самом врху. После успесног Европског првенства, гдје сам био на 100% форме, сада сам смањио тренинг и спустио форму на 70%. Био је ово неопходан корак. Био је потребан одређени одмор. Ипак на такмичењу у Кини ми је буквално само мало недостајало, јер сам оба меча практично изгубио у продужецима. Овога пута се нисам спремао на „ратове“јер њих остављам за Првенства, за места где се пише историја- био је искрен Немања Мајдов.

Мајдов је у Кини имао четири меча. Немца Дариа Гарсију Курбјевита, у првом колу, српски шампион победио је без већих проблема. Јапанац Машу Бејкер, олимпијски шампион, успео је да победи нашег Немању Мајдова тек у продужетку.

-Искрено дошао сам да одрадим меч са њим, да га осетим на турниру, небитно у каквој сам форми, јер са њим ће се битке тек водити на највећим и најважнијим такмичењима. Важно је да у наредном периоду будем на свом максимуму и да успешно продјем и овај степеник. После овог меча слободно могу да кажем да сам био исцрпљен и да сам зарадио пар повреда, задње ложе и доњих леђа, што ме је омело у даљем такмичењу. Мој противник такође није био за даље такмичење и изостао је из полуфинала и борбе за медаљу. У првој борби репасажа Немања Мајдов је победио Туркменистанца Тејена Тејенова. Српски шампион је прво бацио противника на њазари а затим са 10 :0 завршио овај меч.

-За бронзу сам изгубио од Холандјанина после 11 минута веома исцрпљујућег меча. Такве борбе се на жалост увек десе кад нисте баш најспремнији. Јаспера Сминка сам победио пре месец дана на Европском првенству. Ипак најважније да сам узео прве бодове за Олимпијску ранг листу. Идемо даље.

После Кине, следећа станица за Немању и Љубишу Мајдова је Јапан- постојбина џудоа.

-У Јапану ћемо бити 10 дана да увежбамо неке нове ствари у земљи где је настао џудо. У плану је дизање форме и одбрана светске круне а пре тога учешће на турнирима. То су  места где се бруси форма и стиче веома битна пракса и лекције за предстојећа Првенства где се пише историја -истакао је Немања Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести