Немања Мајдов дипломирао са највишим оценама

Немања Мајдов дипломирао са највишим оценама

Немања Мајдов трофејни српски џудиста убележио је још један велики успех. На Универзитету у Источном Сарајеву, као најбољи студент ФФВИС дипломирао је са највишом оценом, чиме је стекао академско звање, дипломирани професор физичког васпитања и спорта.

-Хвала Факултету физицког васпитања и спорта, декану и свим професорима на разумијевању и подрсци све четири године. Идемо даље и настављам са мастер студијама. Док сам на опоравку, нема одмора, напредујем у другим зивотним сферама.Желео бих да додам да нас наш џудо спорт на најбољи начин учи како да будемо успешни. Посебно бих желео да истакнем да се код нас у Црвеној звезди на томе посебно инсистира када су у питању млади нараштаји- рекао је Немања Мајдов. 

Да опоравак после повреде коју је задобио на такмичењу у Минску тече одлично потврдио је и трофејни српски спортиста.

-Што се тиче колена, проходао сам, и сад идемо са Божијом помоци у фазу јацања рекао је Немања Мајдов.

Немања Мајдов је и овом дипломом још једном показао да је прави узор младима и то не само када су у питању спортски успеси.Српски трофејни џудиста младима основну школу завршио је као ђак генерације. Носилац је мајсторског звања црни појас 3. ДАН. У свим узрастима освајао је вредне медаље па је тако у његовој ризници више од 200 одличја освојених на струњачи као такмичар полетарац и пионир. У периоду од 2006 до 2009. године остао је непоражен I остварио низ од 198 побједа на просторима бивше СФРЈ. Вишеструки је шампион државе још од категорије полетараца до сениора. Од 2011. године Немања је почео своју професионалну џудо каријеру настављајући са низом успеха. У Букурешту 2014. године осваја Европу као јуниор окитивши се златном медаљом. Исти успех понавља и 2016. године у Малаги и тако постаје двоструки шампион Европе за јуниоре. На Олимпијским играма за младе 2014. године одржаним у Кини окитио се сребром. У Будимпешти 2017. Године, Немања Мајдов се са Светског првенства за сениоре враћа са златом чиме се уписао у историју српског спорта. У Тел Авиву 2018 освојио је сребро на ЕП док се са Медитеранских игара у Тарагони вратио са вицешампионским звањем.

Проглашен је за најбољег младог спортисту Србије 2014. године, а исте године постаје и амбасадор спорта Републике Српске. Најбољи је спортиста из Републике Српске за 2017. године и најбољи спортиста Спортског друштва Црвена Звезда исте године. Мајдов је добитник и специјалне награде Олимпијског комитета Србије за 2017. годину а 9. јануара 2018. године, на дан Славе Републике Српске, Немања је од стране председника Републике одликован орденом заслуга за народ. Немања Мајдов је 2018. године проглашен и за најбољег спортисту града Београда. 

Немања Мајдов је ове године освојио и прве златне медаље на Гран Слему и Гран прију, у Маракешу односно Бакуу. 

Сличне вести
Последње вести