Немања и Стефан Мајдов промотери “Траил трке за живот” на Јахорини

Немања и Стефан Мајдов промотери “Траил трке за живот” на Јахорини

Звездини првотимци и трофејни репрезентативци Србије промотери су хуманитарне „Траил трке за живот” која ће се одржати у суботу у организацији Олимпијског центра Јахорина.

Очекује се учешће више од 100 активних такмичара и далеко више рекреативаца и људи добре воље из свих крајева региона истичу организатори из Олимпијског центра Јахорина. Сва прикупљена средства 10. августа биће усмерена хуманитарним организацијама 'Сунце' из Пала и 'Срце за дјецу' из Сарајева.

Старт трке биће код циљне куће у 11 часова. Рута трке је кружна тако да ће на истом мјесту бити и завршена. Дужина руте је 12,2 километра, а трка ће се одвијати кроз неке од најлепших предела Јахорине, гдје ће се учесници суочити са 20 занимљивих препрека, три окрепе уз висинску разлику од 600 метара.

-Част ми је другу годину за редом бити један од амбасадора ове трке. Пре свега јер је трка хуманитарног карактера, а више од свега морамо да будемо људи. Наше мало накоме значи пуно и сигуран сам да ће сав приход који скупимо бити од помоћи деци којој је помоћ потребна. Позивам све добре људе, спортисте, спортске колективе, рекреативце да нам се у суботу у 12 сати придруже да трчимо заједно", рекао је Намања Мајдов који ће на дан трке прославити рођендан,и рекао:

-Не мора свако да трчи, допринос се може дати и на други начин. Ми који будемо трчали није битно ко ће бити први. Поведите и родитеље, дјецу, другаре... То ће да буде један угодан викенд у којем ћемо скупити што више средстава да помогнемо деци".

Добру забаву најавио је и његов брат Стафан.

-Скупљамо новац за децу и бољи мотив за долазак нам не треба. Наравно с друге стране је ОЦ Јахорина једна велика спортска породица која окупља спортисте. Позивам и фудбалере, џудисте, боксере, бијатлонце... Ко не може да трчи нека дође на добру забаву", додао је Стефан Мајдов.

У име организатора трку је најавила Ива Ивкић, извшни директор ОЦ Јахорина.

-Ми смо још аматери у организацији ових трка, али нас подржавају професионалци тако да ће мерење бити обављено од стране 'Стотинке'. Пријаве такође осим преко нашег, иду и преко њиховог сајта. Преузимање стартних пакета и уплата котизације која је минимално 15 КМ ће бити на сам дан трка од 8.30 до 10 часова у циљној кући", казала је Ива Ивкић, извшни директор ОЦ Јахорина.

Најбржи такмичари у обе конкуренције ће добити вредне награде спонзора, док ће сви који заврше трку као знак захвалности добити посебно дизајнирану дрвену медаљу. За оне који из неког разлога не могу да трче припремљене су мајице које ће се моћи купити током трке. Организатори посебну захвалност изразили су браћи Немањи и Стефану Мајдову из Источног Сарајева, који су промотери трке. Џудо репрезентативци Србије и првотимци Звезде заједно са колегама из свог клуба такође ће узети учешће у такмичењу које пропагира, активност, хуманост и добру забаву.

Сличне вести
Последње вести