Наша Марица - краљица Европе

Наша Марица - краљица Европе

Марица Перишић Звездина џудисткиња нова је шампионка Европе. Репрезентативка Србије у конкуренцији до 57 килограма, после медаље освојене на Гран Слему у Абу Дабију протеклог викенда, још једном је показала да је неприкосновена и на Првенству Старог континента за млађе сениоре у Сарајеву где је освојила најсјајније одличје.

На путу до трона Перишићева која је на овом такмичењу била и први носилац после првог кола у коме је била слободна, у другом мечу савладала је одличну Францускињу Мелани Котард (њазари). После Францускиње редом су падале све противнице Звездине шампионке. У трећем колу савладала је Италијанку Карлоту Аванзато, Адријану Родригез из Шпаније у полуфиналу коју је маестрално прочитала и бацила на њазари и потом запечатила улаз у финале захватом.

У мечу за титулу славила је трофејна Звездина џудисткиња у дуелу са Туркињом Хазрет Бозкурт максималним резултатом 10:0.

-Пресрећа сам јер ову конкуренцију до 23 године завршавам са европском титулом. Још увек нисам потпуно свесна колико је то велики успех јер ми се утисци нису слегли ни после медаље из Абу Дабија. Ово је све плод тимског рада и зато бих пре свега желела да захвалим председницима Џудо клуба Црвена звезда, Стојану Вујку и ивану Бошњаку као I председнику Џудо савеза Србије Ивану Тодорову на томе јер имамо одличне услове за рад. Хвала мом тренеру Влади Јовичићу I свима у Џудо клубу Црвена звезда, ово је тек почетак истакла је Марица Перишић.

Задовољство оствареним успехом ниеј крио ни шеф стрручног штаба ЏК Црвена звезда Владимир Јовичић.

-Показала је велику зрелост I карактер на овом такмичењу. Све што смо се договорили испунила је што је резултирало као што видите златном медаљом истакао је Владимир Јовичић. 

Сличне вести
Последње вести