Marica Perišić vicešapionka Evrope

Marica Perišić vicešapionka Evrope

Марица Перишић је вицешампионка Старог континента у конкуренцији до 57 килограма чиме је обрадовала све Звездаше али и све љубитеље џудоа у Србији. 

Перишићева, репрезентативка Србије и Звездина узданица је и на овом Европском сениорском првенству чији је домаћин француски град Монпеље, још једном показала зашто је у самом врху међународне џудо сцене. Од првог меча са Туркињом Хусрет Боскурт коју савладала са 10:0, било је јасно да ћемо још једном на татамију гледати Марицу какву знамо, џудисткињу решену да још једном оствари врхунски резултат. 

Иако пут до финала није био ни мало лак јер су је чекале, заиста изврсне противнице, 23-годишња Звездина узданица ни у једном тренутку није изгубила фокус што јасно говоре и четири победе до финала. Домаћу такмичарку Сару Леону Сисик два пута је бацила на wазари у четвртфиналу, док је у мечу за улазак у велико финале, чекала добро позната противница, Немица Сеија Балхаус и девет минута маратонског меча које је Марица решила у своју корист. 

У дуелу са Рускињом Даријом Курбонмамадовом спортска срећа на жалост није била наклоњена борбеној и пожртвованој Марици Перишић. Са Европског првенства у Монпељеу, Перишићева се враћа са вицешампионским звањем, још једним врхунским резултатом у низу чиме не само да је потврдила да је у врхунској форми већ и да сигурним корацима граби ка добро познатој дестинацији, Играма у Паризу. 


Сличне вести
Последње вести