Наш Илија Каран вицешампион Балкана

Наш Илија Каран вицешампион Балкана

Још једна вредна медаља је у богатој ризници Џудо клуба Црвена звезда. Илија Каран наша млада јудока и узданица репрезентације Србије на Првенству Балкана одржаном у бугарском граду Пловдиву окитио се звањем вицешампиона у конкуренцији до 50 килограма.

Млади репрезентативац Србије био је одличан и сигуран у сваком мечу. Доказао је то у сваком дуелу у бугарском граду Пловдиву. У уводном мечу са младим Румуном Александру Попу ипоном је запечатио победу. У другом са одличним турском јудоком Хаканом Ајдинцом са њазаријем обезбедио је улазак у полуфинале.

У великом финалу Илија је показао да је млади борац за велика дела. Ипак спортска срећа није била овога пута на страни наше младе јудоке али је његово учешће на Првенству Балкана свакако показало да је борац на кога тек можемо рачунати у времену које долази.

- Остаје жал за најсјанијом медаљом и зато сада не могу да се радујем како би требало. Ипак не треба бити незадовољан јер је вицешампионско звање огроман успех нарочито јер је ово мој први излазак на међународну сцену. Ни једног борца нисам познавао нити знао како раде, шта су им специјалке. Управо зато ова медаља је још већи успех за мене. Надам се да сам обрадовао моје Звездаше овим успехом и желим да се захвалим свима пре свега мојим клупским друговима који су ми помагали у тренинзима и припремама за Балканско првенство рекао је Илија Каран.

Сличне вести
Последње вести