Трифуновић вицешампион Балкана

Трифуновић вицешампион Балкана

Још један одличан резултат џудисте Црвене звезде на међународној спортској сцени. Млади Марко Трифуновић ( до 73 кг) учешће на Првенству Балкана за кадете у Текирдагу, у националном кимону завршио је са вицешампионским звањем.

-Задовољан сам резултатом мада сам могао да узмем и злато. Не могу а да не будем искрен и да кажем да су ме оштетил у финалу . Ипак сада је најважније да се окренем предстојећим такмичењима-рекао је за сајт ЏК Црвена звезда Марко Трифуновић.

Марко је очекивано одлично почео учешће на Првенству Балкана за кадете у Текирдагу. После одличног старта и победе у првом колу, други меч са џудистом Румуније решио је на вазари.

-Уз бацање Румуна сам натерао и на три казне. У полуфиналу ме је сачекао одличан борац из Турске. Домаћи терен и џудиста који је освајао медаље на Европским куповима чине меч заиста неизвесним али ја се нисам дао. Желео сам да направим добар резултат и то сам учинио и у овом дуелу.

Велико финале на жалост није завршено онако како је желео Марко Трифуновић и сви навијачи Црвене звезде.

-На жалост и то се дешава. Ипак иако сам одлично радио и овај меч судије никако нису желеле да досуде казну џудисти из Румуније и тако сам уместо злата кући донео сребро. Ипак нисам незадовољан, као старији пионир такође сам био сребрни на Првенству Балкана, а сада још једна медаља у конкуренцији кадета. Идемо даље, ово је тек почетак -закључио је Марко Трифуновић.

Уз Марка Трифуновића на корак од медаље био је наш Јован Вулин у категорији до 81 килограма. Повреда коју је добио током првог меча, онемогућила је Звездиног младог џудисту и кадетског репрезентативца Србије да се и на овом такмичењу окити медаљом.

-Буквално сам све мечеве радио само са једном ногом. Овако кроз шалу кажем шта би било да сам радио са две. Сада је најважније да се опоравим и наставим са тренинзима- рекао је Јован Вулин.

Јован Вулин је у Текирдагу победио џудисту Бугарске у првом мечу, затим и Румуна у другом. У полуфиналу репрезентативац Србије био је бољи од домаћег џудисте. Ипак повреда је била јача, чиме је Јован Вулин у Текирдагу остварио пласман на пето место.

Емилија Лабовић на Првенству Балкана у Текирдагу остварила је пласман на седмо место. 

Сличне вести
Последње вести