Надежда Патровић донела Србији бронзу у џудоу

Надежда Патровић донела Србији бронзу у џудоу

Надежда Петровић освојила је бронзу на Европском олимпијском фестивалу младих у Тбилисију. У мечу који је одлучивао ко ће се из престонице Грузије вратити са медаљом Петровићева је савладала џудисткињу из Турске, Тугче Бедер на ипон.

Надежда је у првом колу била одлична и остварила победу над одличном Украјинком Катерином Сабијевом. У другом колу одлична Новосађанка није успела да нађе решење за Сару Херман из Немачке, па се кроз репасаж борила да уђе у борбу за бронзано одличје. У првом колу репасажа била је боља од Дануте Мајцхер из Пољске коју је савладала на њазари. У другом колу репасажа Молдавку Олевцсцхи Думитриту, бацила је на јуко а после и на ипон. Да још једном стане на победничко постоље, Петровићева је изборила победом од 10:0 над турском јудоком Тугче Бедер.

-Срећна сам због медаље, али сам ипак и мало незадовољна због изгубљене могућности за неко сјајније одличје. У сваком случају боље бронзана медаља него пето место. Свакако да сам срећна због одличја које је сада око мог врата - рекла је Нађа по освајању медаље.

Златну медаљу освојила је Францускиња Цоралине Марцус Табелион, сребрну Сара Херман из Немачке, а другу бронзу домаћа такмичарка Наталиа Кипхидзе.

Сличне вести
Последње вести