Ивана Јандрић донела Србији осмо злато у Бакуу

Ивана Јандрић донела Србији осмо злато у Бакуу

Ивана Јандрић репрезентативка у самбоу  и члан олимпијског тима Србије, освојила је златну медаљу у категорији до 68кг на Европским играма у Бакуу. 

Ивана је у финалној борби савладала такмичарку из Белорусије Волхи Намозовој  резултатом 2:1. Овом победом Јандрићева се реванширала Намозовој за пораз у полуфиналу на недавно одржаном Европском првенству, на којем је српска такмичарка  освојила бронзану медаљу. 

-Више сам него срећна и задовољна. После објављивања жреба нисам баш била одушевљена нити сам очекивала овај резултат, али испоставило се као добра ствар. Девојка коју сам победила у финалу ме је победила у полуфиналу Европског првенства пре само месец дана. Овде сам дошла до финала, знала сам да имам медаљу, али била ми је лична сатисфакција да се реванширам, да докажем себи да сам боља, да сам у форми и да могу да добијем сваку противницу -рекла је Ивана после освајања златне медаље.

Убедљива је била Јандрићева у четвртфиналу да би победнички низ наставила и у полуфиналуњачи савладала је  резултатом 4:0. У полуфиналу је савладала  Рускињу Олгу Закхртсову, а у четвртфиналу такмичарку из Молдавије Репеско Наталију.

Веселин Новаковић, тренер Иване Јандрић  није крио задовољство после тријумфа: 

-Пресрећан сам због Иванине златне медаље. У оваквој конкуренцији, са три актуелне светске и европске првакиње ни највећи оптимиста не би могао очекивати златну медаљу, али огроман рад који смо ми уложили последњих пар месеци рефлектовао се данас заиста у пуном сјају. Ивана је испунила неко моје очекивање. Говорио сам да морамо пуно да радимо и радили смо. Она је изузетно одговорна и послушна. Веровао сам у то да може да буде прва. Верујем да ће у будућности бити и Светски шампион. Златна медаља са првих Европских игара није мала ствар. Ова медаља ће бити део историје.

Сличне вести
Последње вести