Милица Николић златна на ГП у Загребу

Милица Николић златна на ГП у Загребу

Звездини џудисти нам опет доносе лепе вести са међународне џудо сцене. Наша Милица Николић актуелна шампионка Европе ( до 23 год) и првотимац ЏК Црвена звезда тријумфовала је на Гран прију у Загребу, такмичењу у великом ИЈФ џудо њорлд тоур-у.

После одличних резултата у првом делу сезоне бронзе на ГП у Будимпешти у ГС у Тјумену, Милица Николић најбоља српска џудисткиња сада нас је обрадовала и златом на Гран прију у Загребу.

Од Николићеве свакако су се очекивали одлични резултати а злато освојено у конкуренцији до 48 килограма то најбоље потврђује. После првог кола у коме је била слободна Николићева је редом све противнице слала са татамија без могућности за поправни. У другом колу прво на њазари а затим и ипоном решила је Францускину Чејен Моуниер. Рускиња Анастасија Павленко у полуфиналу није имала шансе против српске репрезентативке. Ипон после два минута и Рускињи није оставио никакву могућност већ да другу шансу потражи у репасажу.

У великом финалу Милица Николић није дала много простора за маневар ривалки за златно одличје, Израелки Нои Минскер. У акцији у којој је пласирала коши гуруму технику, српска шампионка није дозволила Минскер никакву шансу. Финале запечаћено златном медаљом за Милицу Николић и одличан почетак другог дела такмичарске сезоне.

-Изузетно сам срећна и задовољна, као и увек када се освоји злато и када се свира химна Боже правде. Утисци су одлични, све сам урадила по плану и то је сада најважније истакла је Милица Николић, репрезентативка Србије и узданица ЏК Црвена звезда. 

Сличне вести
Последње вести