​Милица Николић у осмини финала заустављена од светске шампионке

​Милица Николић у осмини финала заустављена од светске шампионке

Милица Николић, српска трофејна ререзентативка, на Олимпијским играма у Токију још једном је доказала да је с правом међу најбољим џудисткињама на свету.

На турниру најбољих у Нипон Будокану у престоници Јапана, Милица Николић је на најбољи начин још једном показала како се бране боје Србије.

Вољом жреба прва противница Николићевој у Токију била је Францускиња Ширин Букли, врсна џудисткиња која у својој ризници има вредна одличја са међународне спортске сцене. Букли је између осталог и златна са Европског првенства за сениорке 2020 у Прагу. Ипак у дуелу у Нипон Будокану у Токију српска џудисткиња јасно је показала квалитет и ипоном победила одличну Францускињу. Николићева је током меча натерала Францускињу на три шидоа што је донело и победу у првом дуелу на Олимпијским играма и пролаз у осмину такмичења.

У наредном мечу Николићеву је чекала Дариа Билодид, џудисткиња која је до скоро буквално била непобедива и која у свом такмичарском ЦВ-у има између осталог и два светска злата. Иако је Милица пред собом имала овакву противницу, ни у једном сегменту меча Николићева није давала респект, чак напротив. Милица Николић водила је током читавог меча и имала је две казне предности чиме је још једном потврдила светску класу. Ипак у последњој секунди Дариа Билодид искористила је последњу шансу и окренула ток меча у своју корист.

Милица Николић је српска џудисткиња која је међу првима оверила визу за одлазак на Олимпијске игре . Звездина такмичарка је до сада у богату клупску ризницу додала је две титуле шампионке Европе за млађе сениорке 2015. и 2016. у Братислави и Тел Авиву док је 2018 такође у главном граду Израела осваја бронзано одличје на ЕП за сениоре. Са ИЈФ Њорлд Тоур такмичења донела је чак 17 медаља. 

Сличне вести
Последње вести