Милица Николић шампионка Европе ( У23)

Милица Николић шампионка Европе ( У23)

Милица Николић ( д 48 кг) репрезентативка Србије и узданица Црвене звезде исписала је нове златне странице спортске историје. Тријумфом на Европском првенству за млађе сениоре у Братислави одушевила је све љубитеље џудоа у Србији. После медаља сјајних Јоване Рогић и Александра Кукоља на ЕП за млађе сениоре у Сарајеву, по први пут у историји српског џудоа Милица Николић осваја шампионску титулу.

На Старом континенту у конкуренцији млађих сениорки до 48 килограма, Николићева је доказала да је неприкосновена.Онако како смо и очекивали Милица Николић је почела учешће на европској смотри. Премијерни меч са Аустријанком Катарином Танзер решила је максималним учинком 10:0. У другом мечу одличну џудоку, Мађарицу Реку Пуп, на вазари је елиминисала из такмичења. У дуелу који је водио у полуфинале са Цинтом Гарсиа Месом (Шпанија) српска шампионка није ризиковала. То најбоље говори и резултат од 10:0. Велико финале и питање ко је нова шампионка Европе, Милица Николић решила је експресно у борби са Ноа Минскер из Израела. Само пет секунди је Милица Николић дозволила противници да се нада. У муњевитој акцији, у којој је контрирала Минскер, Николићева је бацила на тани отоши и освојила златно одличје.

-Мој осмех најбоље говори. Пресрећна сам јер је ово велики успех. У нашем спорту нема лаких противника ни лаких мечева. За ово сам се дуго припремала и радила. Хвала свима на подршци породици, Црвеној звезди, Џудо савезу Србије рекла је Милица Николић, шампионка Европе. 

Сличне вести
Последње вести