Милица Николић вицешампионка ГС у Абу Дабију

Милица Николић вицешампионка ГС у Абу Дабију

Још један врхунски резултат најбоље српске џудисткиње и узданице Црвене звезде, наше Милице Николић. На Гран слему у Абу Дабију, Николићева је вицешампионским звањем потврдила да је у самом врху међународне спортске сцене.

Већ другу сезону у низу са престижног такмичења у Емиратима, Милица се враћа са вицешампионским звањем. До тренутка када ће заслужити привилегију да стане на победничко постоље, Милица Николић је у Абу Дабију у категорији до 48 килограма победила прво одличну Румунку Александру Поп, ипоном. које се сећамо као златне са Еуропеан Јудо Опена уБеограду ове године. У другом на њазари решава Еву Черновицки из Мађарске,освајача европских медаља и бронзане са Гпан Прија у Ташкенту 2017. У полуфиналу Николићева је нашла решење и за Аргентинку, Паулу Парето, олимпијску шампионку из Рија и светску првакињу, бацањима која су оцењена прво њазаријем, док је већ у следећој акцији, српска шампионка поентирала ипоном. У мечу за златно одличје у златном боду, одлична Рускиња Ирина Долгова, однела је победу над најбољом српском џудисткињом.

Сребрна медаља у Абу Дабију је наставак одличних резултата српске шампионке и светског броја 5 када је у питању конкуренција до 48 килограма. Честитке Милици Николић и тиму нашег клуба на још једном врхунском остварењу на међународној спортској сцени. 

Сличне вести
Последње вести