Милица Николић одбранила европски трон

Милица Николић одбранила европски трон

Милица Николић најбоља српска џудисткиња још једном се уписала златним словима у спортску историју. На Европском првенству (У 23) у Тел Авиву одбранила је трон и поновила подвиг из минуле сезоне освајањем још једне златне медаље у конкуренцији до 48 килограма.

Милица Николић је као и пре годину дана у Братислави, и данас доминирала међу најбољим такмичаркама Европе. Од првог меча са Португалком Мариом Сидерот показала је да је у Израел дошла да би се још једном окитила најсјајнијим одличјем. Рускиња Сабина Гилиазова такође није имала шансе против изузетно мотивисане и расположене српске шампионке. Јуко је био довољан да Милица избори пролаз у даљи ток такмичења на Европском првенству ( У23). Одлична Британка Кели Стадон није успела у трећем колу да покаже све што зна јер ју је Николићева прво бацила на њазари а затим и на јуко. Стадон буквално није могла ни да се снађе у тренутку када је српска репрезентативка Милица Николић кренула већ са следећим нападом. Британка је пала а Николићева није дозволила наставак, већ је Стадонову ухватила у челични захват чиме је решен и овај меч али и питање првог полуфиналисте.

Одлична Лаура Абеленда Мартинез ( Шпанија) чекала је Милицу Николић у полуфиналу. Одлично расположена српска шампионка није дозволила ни мало простора за маневар Мартинезовој. Јуко па онда и њазари одвели су Николићеву право у финале и још једном у низу могућност да се бори за најсјајније одличје. У великом финалу стара познаница и одлична џудисткиња, трофејна Мађарица Река Пуп.

- Била сам изузетно мотивисана. Имала сам могућност да одбраним трон и златну медаљу а та се прилика не пропушта. Противницу одлично познајем и имамо доста мечева иза себе. У вези ње сам била посебно мотивисана јер сам желела да јој се реванширам за дуел из Бундес лиге пре нешто мање од две недеље. Управо зато нисам калкулисала већ сам ишла ка циљу, ка одбрани титуле.

Милица Николић двострука европска шампионка још једном је изборила могућност да се српска химна „Боже правде“ још једном чује на великом међународном такмичењу.

-То је сан сваког спортисте. Пресрећна сам и желим да се захвалим родитељима, мојој Црвеној звезди, клупским друговима на подршци да остварим још један врхунски резултат истакла је Милица Николић.

У овој години Милица Николић освојила је бронзу на Светском купу у Софији, треће место на ГП у Будимпешти и Гран слему у Тјумену, злато на ГП у Загребу и сребро на ГС у Абу Дабију пре само две недеље. 

Сличне вести
Последње вести