​Милица Николић бронзана на Гран слему у Екатеринбургу

​Милица Николић бронзана на Гран слему у Екатеринбургу

Милица Николић најбоља српска џудисткињаи Љубиша Мајдов трофејни тренер, показали су да знају рецепт за успех. На Гран слему у Екатеринбургу, Милица Николић освојила је бронзану медаљу у категорији до 48 килограма, чиме је на најбољи начин отворила надметање за српске представнике на овом такмичењу, на коме се бори355 џудока из 47 држава.

У мечу за треће место репрезентативка Србије и чланица Црвене звезде савладала је Словенку Марушу Стангар на „златан бод” после 4:14 минута борбе захватом за вазари (10:0).

- Пресрећна сам, заиста. После пар месеци коначно медаља. Уједно је слађа, јер сам победила Марушу Штангар из Словеније од које сам на три такмичења у низу. Можда нисам радила баш на свом нивоу, али сам у мечу за бронзу оправдала поверење - рекла је Милица Николић.

Да је рад са стратегом за велике победе донео жељене резултате, најбоље говори и ова бронзана медаља. Љубиша Мајдов, трофејни тренер, истиче да је презадовољан учинком Милице у Екатеринбургу.

- Утисци су одлични, радила је фантастично. Имала је једну класичну грешку и то ону коју такмичар не сме да дозволи, опустила се, и то у тренутку када је мислила да ће судија дати „мате”.

У мечу за бронзу Николићева је показала да је најбоља када је најпотребније.

- Ову борбу је по мојој оцени одрадила фанстастично. Оно што противница није очекивала, урадила је на леву страну, што је био пун погодак. Сада идемо даље.

Тренер Љубиша Мајдов већ у недељу имаће још један испит, и то са сином Немањом који после тријумфа у Мароку, сада напада и медаљу у Екатеринбургу.

- Уморни смо јер смо буквално само променили коферепосле Марока, и ево нас на другом крају света. Жреб нас опет није послужио, али, навикли смо. Прво, па Јапанац, али добро. Идемо да радимо оно што смо показали да најбоље знамо - рекао је трофејни тренер Љубиша Мајдов.

У недељу на татами излазе и трофејни српски џудисти у конкуренцији до 90 килограма, Александар Кукољ и Немања Мајдов. Обојица су као носиоци жреба, слободни у првом колу. Кукољ очекује у другом бољег из дуела Пољака Пјотра Кучере и Бразилца Едуарда Бетонија. Мајдов ће чекати исход меча између Јапанца Гокија Таџиме и Лија Кочмана из Израела.

Сличне вести
Последње вести