​Милица Николић бронзана на Гран прију у Дизелдорфу

​Милица Николић бронзана на Гран прију у Дизелдорфу

Милица Николић најбоља српска џудисткиња и чланица Црвене звезде бронзом на Гран Слему у Дизелдорфу на најбољи начин почела је нову такмичарску сезону. Николићева која је и петопласирана на ЊРЛ опет нас је обрадовала вредним одличјем на путу за Токио 2020!

-Хвала свима на честиткама рекла је Милица Николић за сајт Џудо клуба Црвена звезда. Задовољна сам јер сам освојила ову медаљу после припремног периода али и повреде коју сам задобила у децембру.

После првог меча у коме је била слободна Милица је у другом ипоном савладала Казахстанку Аигерим Торегозхина. Мексиканка Една Царилло у дуелу који је водио у полуфинале је била боља од српске шампионке. Ипак у репасажу Николићева није дозволила изненађење. Савладала је Холанђанку Амбер Херсјес а затим и Монголку Герелмаа Ерденетсогт и освојила бронзано одличје али и вредне бодове за светску ранг листу.

-Пуно нам је значила ова медаља за старт сезоне али мислим да ово није било моје најбоље здање. Већ за две недеље ме очекује такмичење у Мароку са кога сам уверена да могу да донесем и неку сјајнију медаљу- истакла је Милица Николић.

Андрија Ђуришић тренер Милице Николић није крио задовољство оствареним резултатом у Дизелдорфу.

-Веома сам задовољан имајући у виду да је ово прво такмичење. Наравно да смо задовољни медаљом са Гран слема јер је то сасвим сигурно одличан знак да смо на правом путу. Ипак види се да још увек има доста места за напредак што је такође добро.

Милицу Николић ове године очекује и Европско првенство и то у Тел Авиву где се пре две године попела на трон и то други пут у низу када су у питању млађи сениори. Од Николићеве, која је међу првих пет кад је у питању конкуренција до 48 килограма се справом очекује резултат вредан сваке пажње. Уједно наставак врхунских достигнућа се очекује и од Немање Мајдова актуелног светског шампиона. Мајдов је због повреде паузирао и зато је тренутно на седмој позицији ЊРЛ. Звездин шампионски тим се враћа на међународну спортску сцени још јачи и спремнији за нове победе. 

Сличне вести
Последње вести