Маљковић: Коначно смо у Јапану, радујем се такмичењима

Маљковић: Коначно смо у Јапану, радујем се такмичењима

Председник Олимпијског комитета (ОКС) Србије Божидар Маљковић истакао да му је драго што је пристигао у Јапан и да се радује посети српским спортистима у Олимпијском селу

-После дугог чекања на овај моменат због одлагања Игара, коначно смо у Јапану и радујем се наступајућем такмичењу. Надам се да ћу ускоро имати прилику да поздравим српске олимпијце у Олимпијском селу и кратко им пожелим срећу на такмичењима. Спортисти воле мир, тишину и свако жели да се концентрише на свој наступ, и не желимо то да реметимо. У Јапану се осећамо сигурно, највише захваљујући амбасадорки Републике Србије у Јапану Александри Ковач и њеним сарадницима. Помогли су нам када је Милош Васић био у незавидној ситуацији, увек су на услузи и на томе смо од срца захвални -рекао је Маљковић за ОКС.

Челници ОКС допутовали су у главни град Јапана заједно са најбољим тенисером света и чланом Олимпијског тима Србије Новаком Ђоковићем.

Генерални секретар ОКС Ђорђе Вишацки такође је апострофирао помоћ Амбасаде Републике Србије у Јапану и захвалио се организаторима Олимпијских игара на помоћи."-

-Желео бих да се захвалим Организационом комитету Олимпијских игара “Токио 2020” на предусретљивости и логистичкој подршци приликом нашег доласка. Брзо смо прошли све процедуре и испунили смо услове за безбедан улазак у Јапан-изјавио је Вишацки.

Свечана церемонија отварања Олимпијских игара заказана је за 23. јул, када и званично почиње највећи светски спортски догађај.

Први спортиста Олимпијског тима Србије који ће наступити на Играма је веслачица Јована Арсић, која представља нашу земљу у дисциплини женски скиф. Арсићеву  23. јула у јутарњим часовима по јапанском времену очекују квалификације.

фото ОКС 

Сличне вести
Последње вести