​Тодоров, Маљковић и Братић на Конгресу ЕЏУ

​Тодоров, Маљковић и Братић на Конгресу ЕЏУ

У Љубљани је одржан редовни 74. Конгрес Европске џудо уније уз учешће 150 уважених званица из 51 државе чланица ЕЏУ а на коме су Џудо савез Србије представљали Иван Тодоров председник и Милован Братић, председник УО ЏСС. На позив председника Европске џудо униједр Ласла Тота, 74. редовном Конгресу присуствовао је и председник Олимпијског комитета Србије, Божидар Маљковић, који се захвалио на позиву председнику Тоту и члановима ЕЏУ.

-Знајући да сам био селектор репрезентације Словеније три године, а да се овај Конгрес одржава у главном граду те земље, председник Европске џудо уније, Ласло Тот, као и мој пријатељ, Иван Тодоров, позвали су ме да присуствујем овом фантастичном догађају. Велико ми је задовољство што сам данас овде, међу званицама из 51 федерације чланице Европске џудо уније. Посебна ми је част што ће Београд бити домаћин 75. Редовног конгреса Европске џудо уније. Унапред се радујем организацији и реализацији тог догађаја.

Према програму учесници Конгреса разговарали су о едукативним програмима Европске џудо уније, маркетингу и управљању догађајима, олимпијским припремама за 2024. и за 2028. годину, као и о различитим административним питањима. Редовни конгрес ЕЏУ одржан је у главном граду Словеније поводом прославе 70. годишњице џудоа у Словенији

-Честитао бих и овим путем јубилеј Џудо савезу Словеније током који су остварили изузетне резултате. Наш сусрет на највишем нивоу искористили смо за договоре који доприносе напретку спорта и Србији и Словенији. Треба имати на уму да ће у предстојећем периоду два велика такмичења бити одржана у Београду и Љубљани, Лига шампиона и Лига Европе у Београду 2023.док ће се 2025. у Љубљати одржати Светско сениорско првенство истакао је Иван Тодоров. 

Сличне вести
Последње вести