​Мајдов вицешампион Гран прија у Кини

​Мајдов вицешампион Гран прија у Кини

Немања Мајдов трофејни српски џудиста са Гран прија у кинеском Хохоту враћа се са сребрном медаљом и новим бодовима за одлазак на Олимпијске игре у Токију.

Репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде у категорији до 90 килограма, у великом финалу Гран прија у Хоххоту са Јапанцем Кенте Нагасањом у тешком и неизвесном мечу, на жалост није успео да се окити најсјајнијом медаљом.

О утисцимао после освајања још једне вредне медаље Љубиша Мајдов најбољи тренер Европе у избору ЕЈУ и стратег Немање Мајдова каже:

-Добри смо обзиром да смо одрадили Гран слем у Бакуу и без тренинга дошли у Кину. Треба имати на уму и временску разлику за коју је Јапанац свакако у предности. Ипак то је одличан резултат, идемо даље. Задовољан сам како је Немања радио мечеве са Фарнцузом И Швајцарцем. Повредице које смо задовили у Бакуу нисмо успели до краја да санирамо- рекао је Љубиша Мајдов.

Немања Мајдов је Гран при у Хохоту отворио победом над Французом, Аурелијеном Диезом, који га је прошле године савладао на СП. После Француза и Швајцарац, Сирил Гросклаус, није имаш шансе против српског шампиона. Немца Едуарда Трипела савладао је у полуфиналу.

-Врло мало бораца мозе повезати два јака турнира, I још при томе успети да се на оба попне и на постоље. Слава богу Немања поседује тај менталитет. Све у свему много сам по носан на свог борца-био је искрен Љубиша Мајдов.

За Немању Мајдова ово пета медаља на Гран при такмичењима, до сада је освојио две бронзе, сребро и злато. 

Сличне вести
Последње вести