Мајдов покорио Маракеш

Мајдов покорио Маракеш

Златном медаљом освојеном на Гран прију у Мароку, Звездин првотимац, Немања Мајдов се тријумфално вратио на татами. 

Мајдов репрезентативац Србије и узданица Црвене звезде, у категорији до 90 килограма, последњег дана Гран прија који је окупио 447 такмичара из 67 држава, освојио је златну медаљу у великом финалу против одличног Немца Едуарда Трипела.

Победнички низ Мајдов је отпочео у мечу са Литванцем, МантасомКлимасаускасом. Ривала из финала СП 2017 када се Мајдов окитио златним одличјем, Словенца Михаела Жганка односно сада натурализованог Турчина, Микаила Озерлера, савладао је на три шида у другом колу. Грузијца Гиоргија Папунашвилија, ефектно, победио је максималним резултатом у трећем мечу.

У полуфиналном дуелу Немања Мајдов је опет снаге одмерио са старим знанцем Французем Аурелианом Диезом коме се реванширао за пораз на Светском првенству у Бакуу кога је савладао ипоном и изборио велико финале.

Ово је прва златна медаља на Гранд Пријуили Гранд слему, а укупно пета у каријери. Мајдов се до сада окитио сребром на Гранд прију у Анталији, као и бронзама на Гранд Прију у Загребу и Канкуну, односно на Гранд слему у Абу Дабију.

Сличне вести
Последње вести