Мајдов историјски и на Мастерсу у Кини

Мајдов историјски и на Мастерсу у Кини

Фантастичан завршетак 2019. године за Немању Мајдова. Освајањем бронзане медаље на Мастерсу у Кини, српски трофејни репрезентативац је још једном потврдио место у самом врху међународне џудо сцене. Освајањем медаље у граду Кингдао најбољи џудиста са наших простора ушао је још једном у историју као први који се окитио одличјем освојеним на Мастерсу.

-Одрадили смо врло добар мини циклус припрема на Јахорини у Олимпијском центру Јахорина на чему се посебно захваљујемо директору Дејану Левнајићу на подршци. Сасвим сигурно смо били спремни за највише одличје али у полуфиналу су нам забранили да радимо у нашем кимону које испуњава све услове. Дали су нам ијф кимоно, веће два броја што је било погубно. Остало смо све одрадили тактички –рекао је Љубиша Мајдов, најбољи тренер Европе по избору ЕЈУ I тренер Немање Мајдова.

Ипак упркос промени кимона Немања Мајдов је на најбољи начин доказао стару изреку да је мастор на татамију без обзира на околности. У неодговарајућем кимону или на једној нози ( сетимо се само како је Мајдов освојио бронзу на Светском првенству), Немања осваја бронзу и тако улази у историју као први коме је пошло за руком да се окити медаљом на Мастерсу. На путу до победничког постоља Мајдов је победио Монголца Алтабагана Гантулгу, затим и одличног Швајцарца Сирила Гросклауса. НИ Јапанац Кента Нагасања није нашао решење за српског шампиона, чиме је Мајдов изборио улаз у полуфинале. У борби за улаз у финале снаге је одмерио са натурализованим Шпанцем и одличним борцем Николосом Шеразадшвилијем који је овога пута нашао решење за Мајдова. Ипак у борби за одличје Мајдов је још једном доказао да је на висини задатка, чиме бележи још једну победу у Кини против Комроншока Усторипиона из Таџекистана.

-Редом смо тукли Монголца, Швајцарца, Јапанца, па изгубили од Шпанца. У мечу за одличје тукли смо Таџикистанца. Врло сам задовољан и сад суОлимпијске игре мислим осигуране закључио је Љубиша Мајдов. 

Сличне вести
Последње вести