Иван Тодоров пети пут једногласно изабран за председника Џудо савеза Србије

Иван Тодоров пети пут једногласно изабран за председника Џудо савеза Србије

На редовној изборној седници Џудо савеза Србије једногласно, пети пут у низу мандат је поверен Ивану Тодорову, некада трофејном репрезентативцу данас изузетно успешном спортском раднику.

Само у овом олимпијском циклусу Џудо савез Србије под вођством Тодорова остварио је врхунске резултате како у такмичарском тако и на организационом сегменту.

-Уз захвалност за поверење које сте ми још једном указали да водим Џудо савез Србије не могу а да не истакнем и будем задовољан за све оне резултате које смо заједно постигли. Изузетно сам поносан јер смо заједничким радом успели да у овом олимпијском циклусу у спортске странице нашег спорта упишемо чак четири првака Европе. Џудо има представника на Олимпијским играма који у сваком случају има реалне шансе да се умеша у борбу за медаљу. Никако не смемо да изоставимо и историјски успех Црвене звезде на Европском клупском такмичењу -Лиги шампиона на коме смо такође остварили историјски успех освајањем бронзане медаље истакао је у првом обраћању после избора делегатима Скупштине ЏС Србије Иван Тодоров.

Под вођством Ивана Тодорова Џудо савез Србије у земљи и свету стекао је углед не само по врхунским такмичарским резултатима већ и по светским стандардима када је у питању рад саме организације.

-Драго ми је да смо сви заједно успели и истрајали у жељи да светске стандарде када је у питању рад саме организације применимо и у нашој џудо породици. О томе пре свега сведочи квалитетан систем који је спроведен у све аспекте рада Џудо савеза Србије. Драго ми је да се то види и по врхунском тиму који је спровео пионирски пројекат Европског сениорског џудо купа, који ће већ од наредне сезоне бити Светски куп. То најбоље говори о раду наше организације као и о угледу који имамо у европској и светској џудо породици. С поносом желим да истакнем да је још једно значајно признање раду Џудо савеза Србије и чињеница да ће Београд ове године бити домаћин Европског клупског шампионата-Лиге шампиона 17. децембра.

На редовној изборној скупштини за председника Извршног одбора изабран је проф др Милован Братић из Ниша. Поновно поверење Скупштина је поверила генералном секретару Лидији Поповић. 

Сличне вести
Последње вести