Историјски успех џудиста Црвене звезде у Лиги шампиона

Историјски успех џудиста Црвене звезде у Лиги шампиона

Историјски успех српског џудоа, екипа Црвене звезде, на најјачем клупском такмичењу, Лиги шампиона у Паризу освојила је сребрно одличје. У великом финалу црвено бели у саставу Страхиња Бунчић (66кг), Рустам Орујов (до 73 кг), Зебеда Рекхвиашвили (81кг), Јован Нишкановић (81кг), Немања Мајдов (90кг), Бојан Дошен (100кг) и Лукаш Крпалек (преко 100 кг) одмерили су снаге са вишеструким освајачем овог такмичења, екипом Јањара Нење у коме су Руси славили 4:1.

На путу до медаље Црвена звезда је била боља од домаћина, екипе Флам 19 3:2. Ни одлична екипа Голден Гори из Грузије није имала решење у полуфиналу за српске шампионе 3:2.

Стојан Вујко председник Извршног одбора ЏК Црвена звезда по освајању Суперлиге Србије, јасно је најавио да екипа у Париз иде са шампионским амбицијама.

-Доказали смо да смо европска џудо сила и да смо у самом врху. Ове сезоне смо били спремни за најсјајније одличје што смо показали током читавог турнира. Наредне године сасвим сигурно идемо на злато. Честитке нашим момцима и честике одличним девојкама из Славије које су освојиле бронзану медаљу у Лиги шампиона истакао је Стојан Вујко. 

Црвено бели у клупској ризници имају богату колекцију медаља освојених управо у овом такмичењу, сетимо се само Португала (Одивелас) 2019 и бронзаног одличја, као и Румуније (Букурешт) 2018. када су годину завршили идентичним резултатом. У Београду 2016. стигли су до вицешампионског одличја (Клупско првенство Европе) као и 2014. када су на почетку европске клупске приче освојили треће место.

Тодоров први честитао освајачима медаља

Иван Тодоров председник Џудо савеза Србије први је честитао екипи Славије као и тиму Црвене звезде. Тодоров је имао и привилегију да свечано уручи медаље српским џудистима.

-Честитке Славији и Звезди на медаљама, као и Омладинцу коме је ово прво учешће на међународној клупској сцени. У Паризу се пише историја српског клупског спорта. Две екипе у најјачем клупском такмичењу. Звезда је ушла у финале а Славија бронзана. Ово је најбољипоказатељ да Џудо савез Србије има континуитет врхунских резултата на међународној сцени. Учинили сте поносним све љубитеље џудоа и спорта у Србији  

Сличне вести
Последње вести